Mojfaks.hr u Vijesti

Uskoro javni natječaj: Zagrebački holding zapošljava 100 mladih i visokoobrazovanih osoba

Zagrebački holding već godinama slovi kao mjesto na kojemu se nemoguće zaposliti bez 'rođačkih' i političkih veza, a sudeći po novom natječaju za posao, ova gradska tvrtka mijenja ploču. Naime, za svoje kadrove putem javnog natječaja planiraju zaposliti do 100 visokoobrazovanih mladih osoba.

5. svibnja 2017 12:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U Gradskoj upravi predstavljene su inicijative Grada Zagreba za zapošljavanje visokoobrazovanih ljudi, odnosno najugroženije skupine u strukturi nezaposlenih – mladih. I dok je vijest uglavnom kritički dočekana kao još jedan Bandićev predizborni potez za sakupljanje političkih poena, ista je svakako pozitivna za mlade i obrazovane ljude.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić, naglašava da je broj nezaposlenih u Zagrebu smanjen od 2013. godine s 46 000 na 28 000, a stopa nezaposlenosti u metropoli je 7,4 posto. To je duplo manje nego u Hrvatskoj gdje stopa iznosi 14,8 posto. Jozić je dodala da Grad time nije zadovoljan i zato provode daljnje mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje najugroženije skupine, a to su mladi u dobi od 15-e do 34-e godine života, kojih je u Republici Hrvatskoj 38 posto.


Izvor: wikimedia.org

“Stručni, mladi i kompetentni ljudi koji žele raditi su budućnost ove zemlje i Zagreba. (...) Pozivam ih i potičem da se, ukoliko ispunjavaju uvjete utvrđene natječajem, prijave na natječaje što ih Grad Zagreb raspisuje za popunu radnih mjesta, kako bi svojim znanjem i stručnim kompetencijama doprinijeli radu Gradske uprave", prenio je Bandićevu izjavu zagreb.info.

K tome, Bandić je naglasio da se 37 doktora znanosti nalazi na zagrebačkoj burzi rada. Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, kazala je da će se javni poziv za zapošljavanje po prvi put raspisati na njihovoj internetskoj stranici. Dodala je da se u ovom "prvom valu" radi o 28 radnih mjesta, visokoobrazovane struke za rad na projektima modernizacije sustava Zagrebačkog holdinga, nakon čega će uslijediti novi natječaji kojima će se ukupno zaposliti stotinjak mladih.


Izvor: Shutterstock

Svi detalji i aktivnosti vezane za javne pozive prema strukturi koja se bude tražila, bit će vidljivi na web stranicama ZGH  i u pisanim medijima.

Ivana Petrić
izvor: zagreb.info
foto: zgh.hr

Još vijesti