Anja Z u Vijesti

NAJURBANIJI studentski dom ne nalazi se u Zagrebu: Sve za lagodan život i učenje u luksuznom izdanju FOTO

Zgrada novog studentskog paviljona u Osijeku u potpunosti je završena, a sudeći po modernome uređenju, studenti jedva čekaju useljenje.

12. Siječnja 2021 11:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Skoro 800 studenata pronaći će dom u novoj zgradi koja je mostom povezana sa starim kampusom. Prostire se na 17 tisuća četvornih metara i opremljena je najsuvremenijom tehnologijom.


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


"Zgrada je opremljena svim onim što je potrebno za jedan normalan život i učenje mladog čovjeka. Pored spavaonica i sanitarnog čvora na svakom katu se nalaze dvije čajne kuhinje, a u podrumu zgrade je parkiralište za 600 bicikala. Novu zgradu moći će koristiti i studenti postojeće zgrade jer su spojene toplim mostom", kazao je je Drago Šubarić, prorektor na osječkom Sveučilištu prilogu Televizije Slavonije i Baranje.


...U Osijeku uskoro suvremeni studentski dom: Bit će mjesta za 796 studenata!...


...Pa tko ovdje ne bi htio studirati: Najmoderniji studentski kampus u Hrvatskoj ostavit će vas bez teksta! FOTO...


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


Energiju prodaju HEP-u


Sama zgrada ima i solarne panele, a višak energije prodaju HEP-u. Nažalost, sama pandemija produžila je rokove pa će se studenti morati još malo strpiti na useljavanje. Rok za useljenje bio je 1. siječnja 2021., ali je zbog problema tvrtke koja je dobila natječaj za opremanje namještajem, taj rok je pomaknut na kraj travnja. Dom izvana izgleda urbano stoga je za očekivati da će i interijer biti takav.


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


Studenti koji su pak osigurali svoje mjesto u domu, nisu zakinuti zbog toga pa su ostvarili pravo na subvenciju privatnog smještaja do useljenja u novi dom: "Studentski paviljon povećat će standard studentskog života i to je svakako jedan od boljih načina kako privući ljude da studiraju i ostanu tu na istoku Hrvatske", rekao je Vlado Guberac, rektor Sveučilišta. 


...Studenti u Osijeku ostali bez subvencije za privatni smještaj: Provjeri u kojih 10 hrvatskih gradova imaš pravo na pomoć ako ne upadneš u dom...


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


foto: Screenshot @YouTube/Slavonska televizija


Prema njegovim riječima, plan je da jednog dana svi fakulteti, izuzev Filozofskog fakulteta, presele u studentski kampus površine 23 tisuće kvadratnih metara.


izvor i foto: YouTube/Slavonska televizija

Još vijesti