Mojfaks.hr u Vijesti

Odlične vijesti! Ove stipendije rastu za čak 250 kuna, ali pripazite kad se prijavljujete – morat ćete odabrati...

Opći uspjeh, deficitarnost zanimanja, natjecanja, materijalni i socijalni status, roditelji branitelji – kriteriji su za dodjelu karlovačkih stipendija.

14. listopada 2020 12:58
Odlične vijesti! Ove stipendije rastu za čak 250 kuna, ali pripazite kad se prijavljujete – morat ćete odabrati...

Odlične vijesti! Ove stipendije rastu za čak 250 kuna, ali pripazite kad se prijavljujete – morat ćete odabrati... Foto: MojFaks

Grad Karlovac povećao je iznos mjesečnih stipendija za studente i učenike za ovu školsku odnosno akademsku godinu. Tako će umjesto 750 kuna studenti sada dobivati 1000 kuna.

Natječaj za gradske stipendije bit će raspisan 15. listopada i bit će otvoren 15 dana. Dodijelit će se 25 studentskih i isto toliko učeničkih stipendija, najavio je gradonačelnik Damir Mandić na presici prije dva dana.

...Upozorenje svima koji primaju OPĆINSKE stipendije! Studentica revoltirana: \'Moja općina nije isplatila stipendiju studentima, a razlog je bizaran\'...


"U akademskoj godini 2020./2021. deset stipendija bit će za studente temeljem općeg uspjeha i 15 temeljem deficitarnosti. Dosad je iznos mjesečne stipendije bio 750 kuna. Od ove godine će biti 1000 kuna za naše studente", pojasnio je Mandić.

S budućim i već postojećim stipendistima, Grad ukupno daje 60 stipendija za koja su povećana sredstva, s lanjskih 320.000 kuna na 465.000 kuna za ovu nastavnu godinu. Mandić je naglasio kako studenti i učenici mogu aplicirati i za državne te županijske stipendije, ali na kraju moraju izabrati koja im najviše odgovara.

"Vjerujemo da će ovi iznosi olakšati budžet njihovim obiteljima", dodao je.

Zbog korone nije bilo natječaja za stipendije iz Zaklade Nikola Tesla


Ove godine iz Zaklade "Nikola Tesla" neće se dodjeljivati stipendije. Zaklada je i dalje u proračunu.

...POZOR! Objavljen NATJEČAJ za najtraženiju stipendiju koju \'vreba\' više od 10 tisuća studenata...


"Mi ćemo prilikom donošenja proračuna definirati daljnje aktivnosti vezano uz Zakladu. Uslijed korone nije se raspisivao natječaj. Sredstva koja su osigurana u Zakladi i dalje su tu. Ono što smo htjeli postići sa Zakladom, a vjerujem i da hoćemo, to je da ona bude usmjerena prema projektima završnih studenata koji teže izvrsnosti, a ne samo klasičnom studiranju", pojasnio je Mandić.

A.Z.
izvor: Radio Mrežnica
foto: Shutterstock By Leszek Czerwonka

Još vijesti