V.K. u Vijesti

Još bolje stipendije studentima ovog hrvatskog grada: Ove godine dobit će čak 3600 kuna više

Povećali su iznose stipendija za nadarene studente i učenike te one u deficitarnim zanimanjima. Prijave traju još samo dva dana!

10. studenog 2021 14:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stipendije za učenike i studente raspisuju se početkom akademske godine. Stipendije predstavljaju hvalevrijedan oblik financijske pomoći koji svakako pomaže u što lakšem i uspješnijem školovanju mladih, rasterečujući kućni budžet roditelja.


Iz Grada Karlovca javljaju da su ove godine povećali stipendije za svoje učenike i studente.


>>>Karlovački vatrogasci i studenti ujedinili snage i svarili Vatrogasno pivo<<<


Prijave traju još samo dva dana


"To je oblik pomoći na koji naši učenici i studenti, a time i njihovi roditelji, mogu uvijek računati. Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za ovu školsku/akademsku godinu objavljen je 29. listopada na internetskim stranicama Grada Karlovca i bit će otvoren do 12. studenoga, stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Uz tekst natječaja, objavljeni su i svi potrebni obrasci za prijavu, kao i pravilnik koji sadrži sve važne odredbe vezane za postupak i dodjelu stipendija, tako da učenici mogu sami izračunati broj bodova koji mogu dobiti. Ima li pitanja ili nejasnoća, u svakom  se trenutku kandidati mogu javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti",kazala je Draženka Sila-Ljubenko, pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Grada Karlovca za Lokalni.hr.


>>>Nuklearna elektrana Krško raspisala natječaj za 10 stipendija<<<


Kako navode, Grad ima u planu ove godine dodijeliti ukupno 60 stipendija, što je za deset više od prošle godine. Od sveukupnog broja stipendija, njih 40 je namijenjeno učenicima i studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja, a preostalih 20 bit će dodijeljeno na temelju uspjeha i ostalih kriterija prema Pravilniku o stipendiranju.


3600 kuna godišnje više po studentu


Pročelnica je također nadodala za koji su iznos povećane stipendije. "U odnosu na prošlu školsku odnosno akademsku godinu povećan je mjesečni iznos stipendija za učenike za 100 kuna mjesečno, dakle s 400 na 500 kuna, a za studente za 300 kuna, sa 700 na 1000 kuna mjesečno. Godišnje to povećanje za studente iznosi 3600 kuna, što nije velik novac u odnosu na povećane troškove školovanja, ali ipak vjerujemo da će makar malo pridonijeti rasterećenju obiteljskog proračuna", pišu.


>>>Svake godine 2000 novih studenata, a imaju samo jednu menzu: Ova derutna zgrada uskoro postaje novi studentski restoran<<<


Kako bi se olakšalo budućim stipendistima, iz Grada su napomenuli kako će i dalje raditi na digitalizaciji postupaka dodjele stipendija.

izvor: Lokalni.hr

Još vijesti