Mojfaks.hr u Vijesti

Jer to je umijeće: Na fakultetu nude kolegij o masturbaciji

Najnovija 'vruća' vijest: studenti jednog fakulteta imaju priliku pohađati kolegij o masturbaciji.

5. listopada 2015 14:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I to ne zato što zaposlenici fakulteta misle da se studenti baš i ne snalaze na tom području nego da bi im pružili šire i sveobuhvatnije razumijevanje tog fenomena.

Studentski list The Tab objavio je da se za potrebe slušanja kolegija studente također potiče na nezavisna istraživanja.

Kolegij "Umijeće masturbiranja" (The Art of Masturbation) nudi se studentima engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Sheffieldu, a na popisu literature nalaze se djela kao što su "Jane Austin and The Masturbating Girl", autorice E. K. Sedgwick.

The Tab je također objavio da će se na kolegiju obrađivati i teorija da je djelo Razum i osjećaji (Sense and Sensibility) "proširena lezbijska himna".

Fabienne Collignon, jedna od predavačica ovog kolegija, izjavila je za The Tab: "Predavanje će se baviti Waltom Whitmanom, Robom Halpernom i dekonstrukcijom masturbacije. Izložit ću tezu da se poezija i masturbacija uvijek temelje na zamišljanju odsutnog drugog, odsutne druge osobe. To je temelj moje teze."

Studentica Laura Bell izjavila je: "Strah me pomisliti koliko će predavanja biti živopisna ako je već naslov tako eksplicitan. Nadajmo se da vježbe ili praktični rad ipak nisu predviđeni za potrebe kolegija."

L.B./izvor: The Tab
foto: Freeimages

Još vijesti