Mojfaks.hr u Vijesti

Jeste li iznenađeni? Evo u kojim gradovima studenti plaćaju najskuplji smještaj, a u kojima ga dobivaju za 'bagatelu'

Brojni studenti će reći da su najamnine stanova u Hrvatskoj često preskupe pa im je bolja opcija dom. No, koliko za smještaj plaćaju studenti iz drugih krajeva svijeta i gdje je to renta najskuplja, a gdje bagatela?

10. rujna 2018 14:14
 Jeste li iznenađeni? Evo u kojim gradovima studenti plaćaju najskuplji smještaj, a u kojima ga dobivaju za 'bagatelu'

Jeste li iznenađeni? Evo u kojim gradovima studenti plaćaju najskuplji smještaj, a u kojima ga dobivaju za 'bagatelu' Foto: MojFaks

Novo istraživanje tražilice Student.com pokazalo je da studenti najmanje novca za smještaj izdvajaju u Španjolskoj, Sjevernoj Africi te Singapuru. Štoviše, čak su četiri španjolska grada na popisu najjeftinijih za studentski najam. Zbog toga studenti u Španjolskoj u prosjeku mjesečno za rentu stana plaćaju 136 dolara, što je malo više od 872 kune.

...Koliko košta studentski život u većim hrvatskim gradovima? Najdetaljniji troškovnik za brucoše...


...Standard lošiji, cijene smještaja više: Studenti iz susjedne BiH plaćaju najskuplji dom u regiji - evo koliko...



Najskuplji za studentski najam su New York i Boston te u tim gradovima tjedna renta iznosi čak 400 dolara, odnosno preko 2 566 kuna. London se smjestio na trećem mjestu po skupoći za smještaj studenata jer on ondje tjedno iznosi 339 dolara, što je otprilike 2 175 kuna.

Izvor: Unsplash

Tablice s najskupljim i najjeftinijim smještajem za studente nastale su prema podacima stranice Student.com preko koje je smještaj tražilo 12 000 studenata iz 125 različitih gradova i to u razdoblju od mjesec dana tijekom 2017. godine.

Popis gradova s najjeftinijim smještajem za studente:


Izvor: Times Higher Education

Popis gradova s najskupljim smještajem za studente:


Izvor: Times Higher Education

Ivana Petrić
izvor: Times Higher Education
foto: Unsplash

Još vijesti