Anja Z u Vijesti

Val ukidanja plaćanja školarine 'pomeo' još jedan fakultet! Evo do kad se možete prijaviti

Nakon razornih potresa 28. i 29. prosinca na području Petrinje, prouzrokvana šteta nastoji se umanjiti na sve moguće načine, te se studentima iz pogođenih područja nastoji izaći ususret.

11. veljače 2021 11:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već je nekoliko fakulteta donijelo odluku da će studente koji dolaze s područja Sisačko-moslavačke županije te dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije, osloboditi plaćanja participacije u troškovima studija. Jučer im se pridružio i Filozofski fakultet u Zagrebu.


...Dobra vijest za studente iz ove 3 županije: 2 zagrebačka fakulteta ukinula plaćanje školarine za iduću godinu...


Odlukom Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta, studenti iz potresom pogođenih područja oslobođeni su plaćanja participacije u troškovima studija za ak. god. 2020./2021.


Objavljuje Studentski zbor Filozofskog fakulteta u ZagrebuSrijeda, 10. veljače 2021.


Studentima i studenticama koji su do donošenja odluke uplatili participaciju u troškovima studija za ak. god. 2020/2021, iznos uplaćene participacije bit će vraćen nakon što podnesu zahtjev za povrat uz dokaz o nastanku štete i prijavljenom prebivalištu na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

U obavijesti Fakulteta stoji da je za pokretanje postupka oslobođenja od plaćanja participacije potrebno uputiti molbu na e-adresu voditeljice Studentske službe Vesne Gregurić dostupnu na poveznici do 1. ožujka 2021. godine


...Ministar obrazovanja najavljuje: Studenti čije su kuće stradale u potresima imat će pravo na povoljniji smještaj u domovima...


"Preporučuje se studentima da što prije podnesu navedenu molbu kako bi izbjegli moguće poteškoće pri korištenju Studomata prilikom upisivanja predmeta u ljetnom semestru"
, poručili su.

Još vijesti