Mojfaks.hr u Vijesti

Još jedan grad u kojem ih nitko ne hrani: Bez menze i subvencioniranog obroka i karlovački studenti

Studenti Veleučilišta u Karlovcu ostali su bez menze nakon što dosadašnji ugostitelj s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nije sklopio novi ugovor za pružanje usluge subvencionirane prehrane u ovoj akademskoj godini. No, još je tragičnije da se na potom objavljeni javni poziv za pružanje te usluge nitko nije javio.

10. listopada 2019 15:25
Još jedan grad u kojem ih nitko ne hrani: Bez menze i subvencioniranog obroka i karlovački studenti

Još jedan grad u kojem ih nitko ne hrani: Bez menze i subvencioniranog obroka i karlovački studenti Foto: MojFaks

Prvo slučaj Dubrovnik, sad i studenti u Karlovcu...čini se da se rijetko kojem ugostitelju isplati hraniti studentsku populaciju. I dok se situacija na jugu Hrvatske privremeno riješila sklapanjem ugovora s restoranom brze prehrane Tutto Bene, u Karlovcu je još uvijek prilično neizvjesno. Toliko da se i Mladež HDZ-a Karlovačke županije odlučila uključiti svojom objavom za medije koju objavljuje KAportal.

...JAČE I OD PALAČINKI: Zbog novih slastica u menzi peglat ćemo iksicu do ludila...


"Prehrana predstavlja jednu od osnovnih životnih potreba, a mnogi studenti, boraveći u Karlovcu i udaljeni od svojih domova, jedino u studentskim menzama mogu pojesti topli obrok prikladan njihovu budžetu. U suvremenom dobu u kojem težimo ka razvoju i razvitku, kako osobnom, tako i onom cjelokupne zajednice u kojoj živimo i djelujemo, izražavamo krajnje nezadovoljstvo činjenicom da smo primorani činiti ovakav korak. Zalažemo se za bolji život mladih u gradu Karlovcu i čitavoj županiji, što posebno uključuje studente. Dolazeći iz različitih krajeva naše županije, ali i Hrvatske, studenti karlovačkog Veleučilišta predstavljaju centar znanja u gradu Karlovcu. S ciljem stvaranja kvalitetnog obrazovanog kadra, međusobnog umrežavanja mladih u gradu i županiji te povećanja kvalitete življenja, voljeli bismo kada bi studenti naš grad odabrali mjestom njihova budućega razvoja i nakon što završe studij", stoji u njihovom priopćenju za medije.

...Ove godine bez toplog obroka: 23 kune premalo restoranu koji je dosad hranio studente...


...Fast food i pizza restoran \'uskače\' studentima: Tutto Bene je nova privremena menza...


"Odlazak velikog broja mladih radi potrage za boljim uvjetima života ostavio je trag na društvu. Kako bismo spriječili svaki daljnji odljev mladih, potrebna su puno veća ulaganja u obrazovanje i njegovu kvalitetu. Karlovac je grad raznolikih mogućnosti za studente i već se postojećim studijima te novim studentskim domom profilirao kao veleučilišni centar. Uz mnoge potencijale koje grad ima, stvaranje i jačanje grada kao centra znanja, kompetencija i izvrsnosti svakako je jedna od njih. Stoga, želimo li da Karlovac postane i gradom mladih, nužno je prestati donositi odluke na njihovu štetu. Želimo li vidjeti promjenu u svijetu oko nas, moramo sami biti dio promjene. Iako smo mladi, svjesni smo činjenice da samo ustrajnim radom možemo potaknuti i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu", argumentiraju dalje uz zaključak da se nadaju da će svojim komentarom potaknuti i druge na promišljanje i na promjene koje će dovesti do rješenja nastalog problema, posebice zato jer se radi o više nego važnom pitanju koje se tiče brojnih mladih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Kako podjeća KAportal, “pravu” studentsku menzu karlovački studenti tek trebaju dobiti i to u nekadašnjem Bosanskom magazinu, a drugi studentski dom u bivšoj Vojnoj bolnici, no to neće biti brzo jer tek je pri kraju izrada projektne dokumentacije.

L.B./izvor: KAportal
foto: Facebook@Veleučilište u Karlovcu

Još vijesti