Mojfaks.hr u Vijesti

Još jedan studentski dom u Hrvatskoj postaje karantena za oboljele od koronavirusa

Radovi na novom studentskom domu, koji je predviđen kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom, privode se kraju i uskoro će biti spreman za slučaj potrebe.

27. ožujka 2020 11:45
Još jedan studentski dom u Hrvatskoj postaje karantena za oboljele od koronavirusa

Još jedan studentski dom u Hrvatskoj postaje karantena za oboljele od koronavirusa Foto: MojFaks

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova privremeno preuzelo nadležnost nad studentskim naseljem \'Ivan Goran Kovačić\' u Rijeci koje će se do daljnjeg koristiti kao karantena za oboljele od koronavirusa, još jedan studentski dom pretvara se u karantenu. 

...Mobiliziran prvi studentski dom u Hrvatskoj! Pripreme za iseljavanje studenata počinju već sutra...


U suradnji Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskoga centra, Vodovoda, Libertasa, Sanitata, JVP Dubrovački Vatrogasci, građevinskih tvrtki i agencija za čišćenje te sugrađana volontera, prostor studentskog doma u Dubrovniku osposobljen je za prihvat većeg broja zaraženih.

"Učinjeni su dodatni napori svih sudionika kako bi se radovi čim prije završili te je tako u 48 sati iskopana, trasirana i asfaltirana pristupna cesta ulaza studentskog doma, a za samo četiri dana dom je spojen na kanalizaciju. Ujedno su, brzom reakcijom firmi za čišćenje s područja Dubrovnika i sugrađana volontera, unutarnji prostori očišćeni i pripremljeni za prihvat korisnika. Ovaj prostor bit će na raspolaganju za smještaj bolesnika s blagim simptomima i onih koji moraju biti u samoizolaciji, a nemaju gdje", ističu iz Gradske uprave za Dubrovački list.


V.S.
izvor: Dubrovački list
foto: Facebook@Grad Dubrovnik

Još vijesti