Mojfaks.hr u Vijesti

Kako do posla u Hrvatskoj: nakon mjeseci čekanja, smislio super ideju!

Marjan Ražnjević iz Zagreba već je nekoliko mjeseci u potrazi za poslom.

22. listopada 2014 13:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon što je diplomirao ekonomiju i promijenio nekoliko poslova, ovaj 26-godišnjak na tržištu rada naišao je na poznatu situaciju: odaslao je bezbroj e-mailova s molbama i svakog dana čekao hoće li dobiti barem jedan odgovor. Kad se to nije dogodilo, odlučio je stvari uzeti u svoje ruke i pronaći način da se izdvoji iz mase pa je napravio nešto slično kao i prošle godine Aleksa Tatalović iz Karlovca piše Index.hr.

\'U procesu traženja posla, kao i svi drugi slao sam hrpe molbi i nisam dobivao nikakve odgovore, kao da sam poslodavcima nevidljiv, kao da moj mail automatski ide u trash folder u njihovoj e-pošti. Mnogi moji prijatelji sa mnom su dijelili iskustva slanja stotina molbi, da bi na kraju dobili nekoliko odbijenica i to je bilo to. To me zabrinulo, međutim nisam niti u jednom trenutku klonuo i predao se nego sam razmišljao kako bih to mogao riješiti\', kazao je za Index i dodao: \'Tada mi je na pamet pala ideja koju sam i sproveo u djelo. Odlučio sam iskočiti iz gomile te biti kreativan. Snimio sam video životopis koji šaljem poslodavcima\'.

A njegova je ideja očito upalila, budući da je već jutros dobio nekoliko odgovora s pozivom na razgovor, što mu se u proteklih nekoliko mjeseci nije dogodilo niti jednom. Za kraj je poručio: \'Želim da mladi, ali i svi ostali vide da je najbitnije iskočiti iz gomile, biti unikatan, ponuditi nešto po čemu će te poslodavac pamtiti\'.

Pogledajte kako sad izgleda njegov životopis.



Foto: Screenshot
Izvor: Index.hr
I.N.

Još vijesti