Mojfaks.hr u Vijesti

Evo kako ove godine produljiti pokaz: ZET objavio novitete! Znači li ovo kraj gužvi i redova?

Studenti će svoje ZET pretplatne karte od 21. kolovoza moći produžiti na prodajnim ZET mjestima.

24. kolovoza 2020 15:06
Evo kako ove godine produljiti pokaz: ZET objavio novitete! Znači li ovo kraj gužvi i redova?

Evo kako ove godine produljiti pokaz: ZET objavio novitete! Znači li ovo kraj gužvi i redova? Foto: MojFaks

Zagrebački električni tramvaj obavlja produljenje postojećih ili izradu novih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2020./2021.

"Studenti već sada mogu temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status. Daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona", stoji u objavi na ZET-ovoj službenoj stranici.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

...Kontrolori ZET-a još jednom \'oduševili\' i osramotili se: Aparati za provjeru karata sada imaju još jednu magičnu moć!...

 
Za studente će od 21. kolovoza, a za učenike od 1. rujna, biti omogućeno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).
 
Tako će produljenje profila na Pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

...Studenticu u tramvaju tražili kartu za predmet koji je nosila: \'Mislila sam da se kontrolor šali\'...


Međutim, ako se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.
 
Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.
 
Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.

...\'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu\': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti....

 
Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od 21. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

A.Z.
foto: Shutterstock By bubamarac

Još vijesti