Mojfaks.hr u Vijesti

Kao u noćnoj mori: Kad bi i na faksu postojali roditeljski sastanci

Poštovana gospođo Horvat, vaša kćer priprema se za ljetne rokove u Sidru, a kad ne pije uništava si oči i vid maratonskim gledanjem omiljene serije, a otkrila je i da ju jako zanima umjetnost bonsaija. Što mislite, koliko će joj to pomoći da nakon diplome nađe posao ako uopće diplomira? *Mama se naravno rasplače*

9. travnja 2015 16:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zamisli tu katastrofu da se i na fakultetima organiziraju roditeljski sastanci i da svaki profesor ima pravo pozvati roditelje ako primijeti da se boriš s nekim kolegijem koji ti baš ne leži (ili te ne zanima)? Zamisli sljedeći scenarij. Nakon njega bit ćeš zahvalan/na na neopisivom luksuzu slobode i odgovornosti da se s lošim ocjenama i problemima u svladavanju gradiva nosiš – sam/a.

* Mama bi ti slala poruke ili te zvala danima unaprijed samo da provjeri sve detalje. Gdje će biti roditeljski, s kojim profesorom, zašto ju uopće zove, hoćeš li ti biti tamo... "Neeemam pojma mamaaaa, ma ne moraš ni dolaziti, ide mi dobro, stvarno dobro..."

chill

* Za svaku dobru vijest mogao/la bi tražiti i neke "mitilice". "Joj, od tolikog učenja jednostavno ne stigneš kuhati niti ići u šoping..." I eto ga, na roditeljski stižu i domaće lazanje, nova odjeća i svašta nešto.

report

* Na sastanku bi se sigurno pojavio/la pijan/a ili mamuran/na. "Oprostite profesore, problemi s tušem." (Što znači da si bio/la toliko mamuran/na da si se morao/la tuširati pola sata da dođeš sebi).

boys

* Roditelji bi ti uputili preko nekoliko mrkih pogleda jer isparavaš alkoholne pare i mamuran/na si. "Ne i vi, starci, dovoljno se mrzim i preklinjem jučerašnji izlazak i bez vas."

class

* I naravno da bi te podsjetili da ti plaćaju faks i da je ogroman luksuz i privilegij da uopće studiraš. "Da roditelji najdraži, znam da ću vam zbog toga biti dužan/na cijeli život...doslovno."

bancruptcy

* Negdje u tom trenutku sjetit ćeš se da u klubu studenata poslužuju alkohol i da si dovoljno star/a da popiješ čašicu. "Jednu medicu molim, a onda se moram vratiti na roditeljski!"

wine

* U klubu se naravno kuha i grah pa ćeš malo i pojesti.

spongebob

* I odjednom, ova stvar s roditeljskim sastancima je super zabavna!

i\'m

* Možda će izvući i papirić s bodovima i ocjenama. Nema boljeg od toga! "Koliko posto mi fali do prolaza?"

report

* Naravno da ćeš sresti i kolege s predavanja jer su i njihovi roditelji pozvani. Pa ćete malo tračati profača. "Rekao je da to poglavlje pročitamo do prekosutra. Mislim, koji je njemu?"


coursemates

* I to tračanje bilo bi super zabavno da te naravno starci ne oblamaju pitanjem s kojim od kolega izlaziš? "Je li to ovaj dečko o kojem pričaš kod kuće?" "Mama, tata, nemojte..."

kablam

* Profesor bi naravno izjavio nešto u stilu: "Može postići jako puno kad se trudi." A ti znaš da se silno trudiš preživjeti ovaj fijasko.

help

* A ti bi naravno izjavio/la da obožavaš učiti i pisati. Jer Twitter se također računa, zar ne?

willis

* Uskoro bi postalo jasno da profesor baš i ne zna previše o tebi. Štoviše, postoji šansa da ti baš ne zna ni ime. "O da, to ste vi kolega. Zadnji esej bio je odličan. Jesu li vam predavanja zanimljiva? Mislim, vi slušate taj kolegij kod mene ili?"


deal

* I naravno da bi to završilo tako da održe neki generički govor prepun floskula o tebi: "Ako se nastavi truditi, vaš/a sin/kćer će dobro riješiti ispit i sasvim sigurno zaraditi dovoljno bodova za upis sljedeće godine." Tko bi to rekao?

good

* Nakon toga, roditelji bi te odveli negdje na finu večeru poslije koje bi ih strpao/la u automobil i presretno se vratio/la u dom znajući da su na putu kući. "Aaaah, gdje je ono fino vino koje sam načeo/la neku večer?"


food

L.B./izvor i foto: Studentbeans

Još vijesti