Mojfaks.hr u Vijesti

Klimatizirane sobe s televizorima i električni bicikli: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru

Studenti u Vukovaru imaju razloga za veselje jer konačno je otvoren dugoiščekivani dom 'Leopold'. U vukovarskom domu je 108 ležajeva, klimatizirane sobe s televizorom, dnevni boravak, informatička učionica i još mnogo toga.

14. studenog 2018 10:50
Klimatizirane sobe s televizorima i električni bicikli: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru

Klimatizirane sobe s televizorima i električni bicikli: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru Foto: MojFaks

Od prvoga dana postojanja Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru govorilo se o gradnji studentskog doma za potrebe smještaja studenata. Poslije godina najava konačno je otvoren novoizgrađeni Studentski dom Leopold u čiju gradnju i opremanje je utrošeno 23 milijuna kuna, piše lokalni.hr.

Vukovarski studentski dom ima 108 ležajeva u 50 dvokrevetnih i 8 jednokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane, svaka ima svoju kupaonicu, a opremljene su i mslom kuhinjom i televizorom. Studenti će imati na raspolaganju informatički kabinet, zajedničke i uredske prostorije, praonicu i glačaonicu rublja… Tu su i Wi-Fi, električni bicikl, solarna elektrana, donosi lokalni.hr.

Izvor: vukovar.hr



"Gradnjom studentskog doma povećat ćemo pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja. Isto tako doprinijet ćemo i smanjenju troškova studiranja te stvoriti specifične studentske sadržaje koji će unaprijediti kvalitetu studiranja u Vukovaru. Vukovar će time postati prepoznatljiviji kao poželjno mjesto za studiranje i tako osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.", rekao je dekan vukovarskog Veleučilišta Željko Sudarić.

Dodaje kako u Veleučilištu već imaju niz studentskih prijava za smještaj u domu. Veleučilište Lavoslav Ružička u suradnji s Gradom Vukovarom razmišlja o budućnosti i daljnjem razvoju visokog obrazovanja pa je tako pokrenut projekt obnove i prenamjene zgrade Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje. Riječ je o objektu izgrađenome 30-ih godina prošloga stoljeća koji je danas devastiran i zapušten.



Novim domom na Facebooku se pohvalio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a sudeći po komentarima, stanovnici Vukovara su iznimno zadovoljni.

Ivana Petrić
izvor: lokalni.hr
foto: Grad Vukovar/Facebook@Ivan Penava

Još vijesti