Mojfaks.hr u Vijesti

Koker španijel Fudge diplomirao sa svojim gazdom

Iako postoji fraza koja kaže da se nešto može objesiti mačku o rep, prvi puta čujemo da se diploma može objesiti psu oko vrata.

17. srpnja 2015 17:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Škotsko sveučilište Edinburgh Napier dopustilo je svom studentu Jacku Proctoru da na promociju dovede svog šestgodišnjeg ljubimca, koker španijela Fudgea jer je igrao ulogu u realizaciji diplomskoga rada na studiju dizajna i grafike.



Fudge i Proctor na promociji su se pojavili odjeveni u iste sveučilišne tunike, a Fudgeu je oko vrata umjesto privjeska bila obješena Jackova diploma.

"Ovo mi puno znači. Čitavih šest godina Fudge je bio moj najbolji prijatelj i u završni rad uložio je jednak trud poput mene, zbog čega mi se činilo da je sasvim pravedno da danas bude ovdje", rekao je Proctor za lokalni list. Fudge se pojavljuje u uvodnoj video snimci i dio je sadržaja njegove disertacije.

Nerazdvojni par prošle je godine na Youtubeu postao hit kada je ondje objavljena video snimka na kojoj Fudge nastoji izbjeći polijevanje vodom u sklopu trenda "ice-bucket challenge-a" tijekom kojega su se prikupljale donacije za borbu protiv amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Video je pregledan više od 270.000 puta.



L.B./izvor: Glas Istre
foto: screenshot/YouTube/Facebook

Još vijesti