Vodič za brucoše

KORONA VIRUS donosi dodatne mjere opreza i za zagrebačke studente: SC alarmirao i šalje važnu obavijest

MojFaks | Vijesti, 25.02.2020.KORONA VIRUS donosi dodatne mjere opreza i za zagrebačke studente: SC alarmirao i šalje važnu obavijest

S obzirom na daljnje širenje korona virusa, nazvanog COVID-19, Studentski centar u Zagrebu obratio se za mišljenje epidemiološkim službama u gradu Zagrebu te donosi važne obavijesti za sve studente domaće i inozemne...

Iz zagrebačkog su Studentskoga centra poslali važnu obavijest svim domaćim i inozemnim studentima. Naime, svi studenti, koji dolaze studirati u Zagreb te žele smještaj u jednom od studentskih domova, moraju obaviti liječnički pregled za studentski dom kod osobnog (obiteljskog) liječnika. Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu. 

Inozemni studenti dužni priložiti liječničku potvrdu s cjepnim statusom


Dolazni inozemni studenti dužni su priložiti liječničku potvrdu o preboljenim ili aktualnim bolestima s naglaskom na kronične i zarazne bolesti. Potvrda mora sadržavati cjepni status. Svi studenti prije dolaska upoznati su sa procedurom te im je poslan zdravstveni obrazac. Isti je kreiran u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Obrazac se predaje na portu ili u upravu studentskoga naselja prilikom useljenja, obavještavaju iz zagrebačkog SC-a.

S obzirom na trenutna zbivanja u svijetu, vezano uz pojavu tzv. korona virusa, poduzete su dodatne mjere opreza te je kontaktirana Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. SC je dobio informaciju da je dosadašnja procedura koju imaju dovoljna, jer pokriva i akutne bolesti te ukoliko osoba odgovori da ima akutnu bolest (s povišenom tjelesnom temperaturom i kašljem), a unutar 14 dana je boravila na zahvaćenom području, treba joj se organizirati pregled u Klinici za infektivne bolesti.


Foto: Freepik


korona virusvirusZagrebstudentiliječnikbolestoprezmjere oprezaStudentski centarzagrebački studenti


Prati nas na Instagramu!