Mojfaks.hr u Vijesti

Kreativnost na djelu – na koje sve načine studenti piju pivo

Pivo je na neki način sastavni i nerazdvojni dio studiranja bez obzira pijemo li ga iz običnih limenki ili, pak u lokalnoj pivnici. No, pivo često nije samo pivo, bitan je i ugođaj koji se stvara ispijajući ga. A studenti su, dakako, poznati po svojoj kreativnosti u svemu pa, dakako, i u ispijanju piva.

23. listopada 2013 17:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Čaša tako više nije neka fora jer pivo je tekućina koja odlično pristaje u mnogo druge šupljine. Stoga evo koje su to neobične načine studenti razvili kako bi još više uživali u svojoj omiljenoj pivici nakon napornih predavanja ili dobro riješenog ispita.

Edward Pivoruki

Ova je ideja došla iz filma s Edwardom Škarorukim, a radi se o tome da se dvolitrena boca piva debelom ljepljivom trakom zalijepi za obje ruke, a traka se može maknuti samo kada je boca sasvim prazna.



Sačmarica

Ova metoda je čista znanost – na limenki pive se probuši rupica, a potom se ta rupica namjesti na usta, a u isto vrijeme se lagano otvara originalni otvor na limenki. Ovako se piva kroz rupicu počne slijevati pod utjecajem tlaka. Ma rekli smo vam, čista znanost!

Ledene sanjke

U komadu leda napravi se utor, a led je s jedne strane viši te s druge niži. Potom jedna osoba lijeva pivo u utor na višoj strani, a na nižoj netko čeka otvorenih usta te se pivo prekrasno slijeva direktno u jednjak.

Ći, ći, ći, cipelići

Pivo se uspe u staru cipelu i potom uživa u okusu koji se tako stvori. Važna je napomena – što je cipela starija i iznošenija, to bolje! Kreativno do bola ili, bolje reći, do smrada!

Pivo pong

Podijelite se u dvije ekipe. Čaše djelomično napunjene pivom nalaze se na svakoj strani stola, ispred svake ekipe. Potom članovi jedne ekipe ubacuju ping pong loptice u čaše druge ekipe, a onu koju pogode moraju ispiti do kraja. Tako se obje ekipe izmjenjuju dok se ne popije što se ima popiti.



Pivo i pahuljice

Mlijeko i pahuljice već su pomalo dosadan doručak, zar ne? Stoga nešto treba promijeniti, a studenti su se dosjetili zamijeniti mlijeko – pivom. Je li ovo pravi doručak šampiona, zaključite sami.

Pivske cijevi

Različite cijevi i crijeva se spajaju zajedno. Na jednom kraju je lijevak, a na drugom nečija usta. Već pogađate – pivo se lijeva kroz lijevak, prolazi kroz mrežu cijevi i završava  u nečijim žednim ustašcima.

Omamljeni šišmiš

Igrač prvo ispije pivo, potom uzme palicu za bejzbol i stavi je između tla i svog čela te se u takvom položaju mora oko deset puta vrtjeti u krug. Nakon toga mora uzeti palicu i njome pokušati smlaviti praznu konzervu piva.

Pivski vampiri

Oni zubima otkinu komad limenke i piju iz rupe koju su upravo stvorili. Poprilično riskantno i poprilično bolno.

Das Boot

Ili lađa, brod na njemačkom jeziku, zapravo je staklena čaša u obliku čizme koja je posebno \'vozilo\' izrađeno za eksperte u ispijanju piva. Naime, ako se čaša ne okrene pravilno tako da mjehurići udaraju u petu, pivo se prospe po onome tko ga ispija.



Tuširaonsko pivo

Ovo je veoma jednostavno – hladno pivo se konzumira dok se tuširate vrućom vodom. Vrlo ugodno i vrlo okrepljujuće.

Power Hour


Čuli ste za \'happy hour\', ali studenti imaju \'power hour\'. Radi se o tome da se 60 minuta ispija pivo, a obično se uz to sluša posebna glazba i svaka glazbena točka traje jednu minutu te se pivo ispija svaki put kad se promijeni glazba.

N.LJ.J.
Foto: Flickr

Još vijesti