Vodič za brucoše

Krenulo odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara

MojFaks | Vijesti, 22.02.2016.Krenulo odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara

Službenim pokretanjem satova za odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016., organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske simbolično su obilježili početak posljednje faze priprema za ovo veliko natjecanje.

Ostalo je još samo 143 dana do otvaranja Igara, pripreme su u punome jeku i nema dvojbe kako nas očekuje velika dvotjedna priredba koja će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz čitave Europe i predstaviti Hrvatsku u nezaboravnom svjetlu. Zaključci su to s sinoćnje ceremonije pokretanje satova, koji su u istome trenutku počeli s odbrojavanjem u Zagrebu i Rijeci.

Od danas su tako zagrebački Trg bana Josipa Jelačića i prostor ispred Gradske knjižnice Rijeka u blizini Korza bogatiji za nove upečatljive instalacije koje će podsjećati sve građane na skoro održavanje Igara.

Uz kratke pozdravne govore kojima su Igre predstavljene brojnim okupljenim građanima, čast da u Zagrebu pokrenu satove imali su ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja uz pomoć vrijednih volontera.
U isto vrijeme riječki su sat pokrenuli gradonačelnik Vojko Obersnel, prorektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prljić Samardžija te potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Haris Pavletić.Nezaobilaznu ulogu imao je i hrčak Hrki, službena maskota Igara koja je bila zadužena za podizanje atmosfere, a u čemu su mu pomogli i brojni studenti volonteri koji su trg i šetnicu pretvorili u veliki sportski poligon. Naime, na Igrama čije se otvaranje održava 13. srpnja bit će zastupljen dvadeset i jedan sport, od kojih se samo dio mogao vidjeti sinoć.Satovi, koji ustvari zajednički predstavljaju sami logo Igara te slogan koji glasi "Srce vjeruje - um ostvaruje" od danas tako postaju nezaobilazna znamenitost dvaju gradova te trajni podsjetnik na domaćinstvo ovog jedinstvenog sportskog događanja.

I ovom prigodom organizatori su pozvali sve zainteresirane građane da se uključe u uspješnu provedbu Igara te naglasili kako prijave za volontere traju sve do 1. travnja, a kako mjesta još ima govori i činjenica kako će biti potrebno i do dvije tisuće volontera uključenih u organizaciju i provedbu Igara.Prijave te sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći ovdje.

PR tekst


Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016.satoviHrkiodbrojavanje

Prati nas na Instagramu!