Mojfaks.hr u Vijesti

'Leopold' otvorio svoja luksuzna vrata: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru

Studentski dom u Vukovaru spreman je za studente koji su s nestrpljenjem iščekivali otvaranje. 'Leopold' je otvorio svoja vrata te pokazao kako treba izgledati moderni studentski dom.

20. rujna 2018 11:20
 'Leopold' otvorio svoja luksuzna vrata: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru

'Leopold' otvorio svoja luksuzna vrata: Pogledajte kako izgleda studentski dom u Vukovaru Foto: MojFaks

Novoizgrađeni Studentski dom "Leopold", na adresi Mirogojska 18 u Vukovaru, otvorio je za studente Veleučilišta "Lavoslav Ružička" i sve zainteresirane građane, piše Radio Borovo. Na mjestu nekadašnje šume za svega 12 mjeseci sagrađeno je reprezentativno zdanje, koje će studentski standard podići na zavidan nivo. U sklopu Dana otvorenih vrata upriličen je obilazak doma.

Izvor: Radio Borovo

Dom ima 108 ležajeva, 50 dvokrevetnih i 8 jednokrevetnih soba opremljenih, uz ostalo, televizorima i mini-kuhinjama, informatičkim kabinetom, zajedničkim i uredskim prostorima, vešerajem, internetom te solarnom elektranom, prenosi Radio Borovo. Dekan Veleučilišta Mirko Smoljić ističe da će ova investicija unaprijediti kvalitetu studiranja u Vukovaru i općenito Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Iako nova akademska godina počinje 1. listopada, novoizgrađeni studentski dom dobit će svoje prve stanare najvjerojatnije 1. studenog, nakon dobivanja upotrebne dozvole, odnosno raspisivanja natječaja za smještaj studenata. Maksimalna cijena smještaja iznosit će 400 kuna, a za sobe sa zajedničkom kupaonicom cijena će kako doznaje Radio Borovo, biti od 300 do 350 kuna.



Inače, Leopold je kršteno ime prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke, čije ime nosi i vukovarsko Veleučilište, na kojem godišnje studira oko 950 studenata iz Vukovara, okolice i drugih gradova i mjesta u Hrvatskoj. 

Ivana Petrić
izvor: Radio Borovo
foto: Facebook@Vinkovačka televizija

Još vijesti