Mojfaks.hr u Vijesti

Ljigavi parovi s faksa koji ti piju krv na slamčicu

Ti si solo. Čim otvoriš oči, parovi su svugdje. Srednjoškolci se drže za ruke, studoši za guzice. Čak na klupi ispred kvartovskog staračkog doma vidiš slatke bake i djedove kako se smiju i sretni su jer imaju nekog posebnog.

15. srpnja 2015 15:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na faksu provodiš većinu vremena i ondje viđaš bar neke od ovih parova. Pitaš se koliko je teško nabaviti rekvizite za ruski rulet da si prekineš muke viđanja ovakvih parova.

* Gospodin i gospođica Savršeni

Zapravo im ništa ne možete prigovoriti, ali su naporni s tom savršenom kosom, zasljepljujuće bijelim zubima, besprijekornim stilom koji ne uključuje oponašanje Zara i Zara Men lutaka, savršenom guzom i trbušnjacima. Zabavni su, pametni, jedno neće umrijeti ako se na jednu večer odvoji od drugog. Mogu sve ispite riješiti još u ljetnim rokovima, ali su odlučili putovati Europom u svojoj restauriranoj Volkswagen Bubi i zastati na nekoliko kul festivala, spavati pod zvijezdama i kupati se goli na Azurnoj obali. Svatko na faksu im želi biti treći kotač.

* Desetka i dvojka

Ona je savršena. Noge do poda, prekrasna valovita kosa, pleše nekakav ples za koji nikad niste čuli, čita nekoliko knjiga tjedno i organizira događaje u lokalnom kul kafiću. On izgleda kao Ivo Amulić s pivskom škembom i nikom nije jasno kako je uspio upecati djevojku kao što je ona. Čitav faks se to pita. Poznajete tog Ivu Amulića, ima trenerku za crkvu i visi u kladionici čitavo vrijeme. Ni sam ne zna što radi na faksu. Vjerojatno je tamo zbog nje. Da se ispiše, ne bi ta veza dugo trajala. Svi jedva čekaju rokove u nadi da će on napokon otpast s godine, ali ništa od toga.

* Žvaljatori

Bez obzira koliko dugo su zajedno, svaki put se žvale kao Dementori iz Harry Pottera - pokušavaju isisati dušu jedno drugom, ali zapravo im nikad ne uspije jer nemaju dušu. Da ju imaju, poštedili bi nas zvukova mljackanja i prizora izmjene sline. Kao da izmjene nježnosti ("nježnost" možeš mislit, izgleda kao da će mu ona jednom otkinut guz ako tako nastavi!) u stvarnom životu nisu dovoljne, prenose to i na društvene mreže. Strastveni poljubac kod fontane? Koga lažete, sto puta ste se pokušali uslikati savršeno, sa zatvorenim očima i svim popratnim zaljubljenim gluparijama. Postate si na wall srca da čitav svijet zna kako ste zaljubljeni. Pa dokle tako? Koristite WhatsApp kao sav normalan svijet. A ti, momče, pokaži da nosiš hlače i prekini s mekanim. Ne kažemo da momak ne smije imati nježnu stranu, ali ne mora na tu stranu usmjeriti stadionske reflektore da svi svjedoče tome.

* Oni u otvorenoj vezi

Oboje čitavo vrijeme svima govore kako su u otvorenoj vezi čim se razdvoje, toliko često to naglašavaju da im nitko drugi ne da nimalo akcije. Ako si u otvorenoj vezi, ponašaj se kao slobodna osoba, nemoj spominjati otvorenog dečka/curu. Zna se i dogoditi da samo jedna osoba želi otvorenu vezu, a druga mora na to pristati. Pa jednoj osobi stalno upada sjekira u med (ili druge stvari koje upadaju u druge stvari u koje se može upasti), ali kad se drugoj omakne da dobije nešto - odmah cmizdrenje, ljubomora, nećemo više biti u otvorenoj vezi. I onda počinje priča "Mi smo ti bili u otvorenoj vezi, ali onda...". Dosta! Radite što hoćete, s kim hoćete, ne moramo ništa znati. Pričajmo o Game of Thronesu ili netom završenom Wimbledonu.

* Oni koji prekidaju triput tjedno

Ili se vole najviše ikad ili se mrze i ne pozdravljaju se. Neki odnosi evoluiraju iz prvog u drugi ili obrnuto, ali njihov je zapeo u nekoj petlji koja nadvladava vrijeme i prostor. "Ovaj put je zapravo gotovo". I mi kažemo da ćemo vježbati od idućeg ponedjeljka. Opekli smo se prije nego što smo shvatili kako njihov odnos funkcionira.

"Brate, bolje ti je bez te glupače koja si miriše pazuhe kad svi misle da nitko ne gleda." Da, to smo rekli. Dva dana poslije, oni su opet zajedno. Ona zna što si rekao, ti znaš da si to rekao i najgore od svega - "brat" zna da si to rekao.

* Oni koji navodno nisu zajedno i nikad nisu bili, a zapravo svi znaju istinu

Koga vi lažete? Ponajviše sebe, ali i vrijeđate našu inteligenciju dolascima na faks i na sve društvene događaje u razmacima od 5 minuta. Okej smo ako ste skupa, okej smo ako niste, ali ide nam na jetru konstantno pretvaranje da ne znamo kako se stalno igrate sakrivanja krastavca unutar njena četiri zida ili njegovog Alfa Romea.

* Baba i deda

Bili su totalno zakon dok nisu počeli izlaziti skupa. Odjednom je izlaženje skupa postalo ostajanje doma skupa i gledanje francuskih novovalnih filmova. Jedva ih vidite, a i kad ih vidite podsjećaju vas na sijamske blizance. Čak imaju i džempere iste teksture i boje. Dokle?

Još vijesti