Mojfaks.hr u Vijesti

Ljubav je na Agronomiji: cvjeta ljubav, više od 30 djelatnika dijeli prezime!

'Dvije godine sam dekanica, i da, na fakultetu su zaposlena moja dva nećaka i njihove supruge. Prvi nećak zaposlio se tu prije 16 godina, u vrijeme dok sam bila asistentica. Moj drugi nećak primljen je prije sedam, osam godina. A njihove supruge? E one su tu došle prije njih, jedna tri godine ranije, druga godinu ranije. Nema tu nepotizma, to vam je ljubav na agronomiji' kaže Tajana Krička, dekanica zagrebačkog Agronomskog fakulteta.

15. listopada 2014 17:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, to nije kraj ljubavne priče na jednom od imovinom najbogatijeg fakulteta u državi. Listajući na službenim stranicama Agronomskog fakulteta imenik zaposlenih, lako se prebroje prezimena koja se ponavljaju u najčešće muško-ženskoj kombinaciji piše Jutarnji list.

\'Ukupno ih je 33. Većina se ponavlja dvaput, no nekih je troje ili čak četvero s istim prezimenom. Koincidencija? - Za dva prezimena koja se ponavljaju sigurna sam da nisu ni u kakvoj vezi. Na primjer, Tomići nisu u paru, riječ je o čistačici i akademiku.\'

I Barići, kojih je četvero, su slučajni, kaže dekanica i pojašnjava - jedna je Barićka iz Siska, druga iz Vukovara, treća iz Kutjeva i nisu u srodstvu. Što je s ostalih 60-ak zaposlenika s istim prezimenima na istome fakultetu sa sjedištem u Svetošimunskoj pokraj zagrebačkog ZOO-a?

\'To vam znači da su se ljudi ženili.\'

\'Znate, ovdje oko fakulteta okruženje je jako lijepo. Imamo prekrasan okoliš i to može djelovati\' sad se već smije vlastitom objašnjenju Tajana Krička. Zbog sumnji da su bračni parovi na fakultet dolazili povlačeći jedan drugoga i zapošljavajući se vezom, dekanica tvrdi da je već dobila pet ili šest prijava. I nikada ništa protuzakonito nije dokazano.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Facebook
Izvor: Jutarnjilist
I.N.


Još vijesti