Mojfaks.hr u Vijesti

Loša vijest za dugokose: Gumica za kosu oko zapešća može te ubiti

Gdje najčešće staviš gumicu za kosu kad ju ne koristiš na svojoj bujnoj grivi? Sigurno oko ruke, točnije zapešća. Loša je vijest da te to može ubiti.

1. prosinca 2015 13:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stare navike teško umiru, ali ove ćeš se morati riješiti!

Raspustiš kosu, a gumicu automatski staviš oko zapešća, da se nađe za kasnije? Pa, ako je vjerovati liječnicima, ova bi te navika mogla ubiti ili ti barem prouzročiti gadnu infekciju tog dijela ruke. Audree Kopp iz Kentuckyja upravo je zahvaljujući gumici oko zapešća dobila groznu infekciju koja ju je skoro stajala života.

Audree je prvo primijetila malenu crvenu oteklinu sličnu ugizu pauka, no kad oteklina nije splasnula – već dapače – postala još veća, bolnija i upaljenija, posjetila je liječnika koji joj je obznanio gorko-slatku vijest: došla je u zadnji čas.



Dr. Amit Gupta, koji se pobrinuo za ovaj apsces, objasnio je što se dogodilo. Naime, gumica za kosu iritirala je kožu koja je zbog iritacije postala sklonija infekcijama. Bakterije su se s gumice \'preselile\' u Audreeine pore i folikule dlačica i tamo odlučile izazvati gadnu upalu.

Došla je na vrijeme. U protivnome, mogla je zaraditi ozbiljnu sepsu (otrovanje krvi) i umrijeti. Jednom kad bakterije uđu u krvotok, ljudi mogu pasti i u komu jer se tijelo ugasi, objasnio je dr. Gupta.

Stručnjaci kažu da nošenje sličnih stvari oko zapešća, poput narukvica koje dobijete na festivalima ili koncertima, također može uzrokovati infekcije. Pripazite što nosite oko ruke!



L.B./izvor: YouTube
foto: Freeimages, screenshot/YouTube

Još vijesti