Mojfaks.hr u Vijesti

Mali vodič: Kako preživjeti prvi studentski party?

Dok se zahuktavaju predavanja, a o učenju razmišljaju tek rijetki studenti, sasvim je sigurno da započinje sezona studentskih zabava, točnije brucoških zabava za koje se već otprije zna da su lude i nezaboravne...

16. listopada 2012 11:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I dok su stariji studenti već iskusili niz brucošijada i neki su već i eksperti za najbolje brucošijade u gradu, sami brucoši uvijek su pomalo zbunjeni jer ne znaju tko, što, kada, gdje, zašto i kako. Stoga donosimo mali vodič za uspješno i zabavno preživljavanje tvog prvog studentskog partyja.

Pronađi podršku

Podrška je veoma bitna. Neka to bude tvoj/a najbolji/a prijatelj/ica, a ako nisi te sreće da je on/a tu, dobro bi bilo povezati se sa svojim/om novim/om cimerom/icom. Na ovakvoj zabavi veoma je bitno imati podršku kako bi imao/la s kime čavrljati pa čak i zaplesati ili ako želiš malo više zaviriti u čašicu dobro je da te netko čuva i pobrine se da ne pređeš vlastite granice.

Znaj – ne trebaš piti alkohol

 Mnogima se partijanje svodi na opijanje. Međutim, opijanje uopće nije fora, a posebice ako prelaziš granice i pretjeruješ u tome. Sasvim je u redu ako ne piješ alkohol. Pronađi čašu, natoči si sok i uživaj u pogledu oko sebe, a kao trijezna osoba vjerojatno ćeš biti svjedokom svega i svačega.

Nemoj se natjecati u ispijanju alkohola

Ovo je tradicija na mnogim zabavama – okupi se društvance i natječe u trušenju votke ili kakvog drugog alkoholnog pića. Ovo se čini cool kada gledamo u studentskim filmovima i serijama, ali u stvarnosti je sasvim drugačija priča. Naime, obično sve skupa završava nimalo ugodnim padom pod šank ili stol ili pak grljenjem zahodske školjke. Želiš li baš ti biti \'taj dečko\' ili \'ta cura\' koja je na \'toj i toj brucošijadi napravio/la to i to i sad cijeli studentski dom bruji o tome\'?

>> Sve o izlascima prati na Tulumarka.com - fotke, događanja, klubovi, ulaznice

Budi jedinstven/a

Šljokice, minjaci, košuljice… Već se zna što većina oblači za svoj studentski party. Zašto ti ne bi bio/la drugačiji/a? Obuci nešto u čemu ćeš se isticati iz gomile, nešto jednostavno, a opet dojmljivo. Ne zanemari ni snagu šminke pomoću koje, uz već obično ukrašavanje kapaka, obraza i usnica možeš i nešto iscrtati na licu ili kojem drugom dijelu tijela. Ovo je tvoj prvi studentski party, neka bude nezaboravan i jedinstven!

Za cure – visoke pete su lijepe i nepraktične u isto vrijeme

Možda ste stalno u visokim petama, a možda ih obuvate samo u posebnim prilikama. Studentska zabava jest posebna prilika, ali ipak… Prvo se treba zabaviti, a to nikako nećeš moći ako te ubijaju visoke pete. Stoga prvo dva puta razmisli što ćeš nazuti na noge.

I za kraj – opusti se! Znaj da je sve to samo zabava, a već sljedeće godine, kada neki drugi brucoši budu slavili svoju brucošijadu, sve ovo će biti samo jedna davna, i nadamo se lijepa, uspomena.

N.LJ.J.

Foto: photoxpress.com

Još vijesti