Mojfaks.hr u Vijesti

Maturanti završili četvrti razred s vrlo dobrim, pogledajte koja županija ima najveći prosjek!

Ovogodišnji maturanti završili su svoje srednjoškolsko obrazovanje s prosjekom 4,11, a Međimurska županija zasjela je na prvo mjesto po prosjecima – 4,56. Podaci se, koje je prenio Večernji list, odnose na prosjeke ocjena, dok se prosjeci matura očekuju tek 10. srpnja.

21. lipnja 2019 14:46
Maturanti završili četvrti razred s vrlo dobrim, pogledajte koja županija ima najveći prosjek!

Maturanti završili četvrti razred s vrlo dobrim, pogledajte koja županija ima najveći prosjek! Foto: MojFaks

Od 28.669 ovogodišnjih maturanata, u koje se ne ubrajaju i ponavljači, “superodlikaša” tj. onih maturanata koji su imali prosjek od 5,0 bilo je 979, što je negdje 3,4 posto, dok je odlikaša bilo oko 5 tisuća.

Nakon Međimurske županije, najviši prosjeci su bili u Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Ličko-senjskoj, Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji

Onih maturanata kojima je zaključena negativna ocjena iz barem jednog predmeta bilo je tek 79, što je pohvalnih samo 0,2 posto, prenosi Večernji list. 

Stres kojeg maturanti, ali i ostali učenici moraju proživljavati trebao bi se iduće godine,  prema ministrici Divjak,  znatno smanjiti, ali veće izmjene u maturama očekuju se tek za vrijeme generacije koja ove godine upisuje srednju školu, a prvi ‘test’ isprobat će učenici koji su ove godine završili prvi razred srednje škole.


P.H.
Izvor: Večernji list
Foto: ncvvo.hr

Još vijesti