Mojfaks.hr u Vijesti

Medicinski fakultet u Splitu obrazovat će njemačke liječnike

Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet i konzorcij Regiomed Kliniken iz Njemačke potpisali su u ponedjeljak, 7. ožujka, sporazum o međunarodnoj suradnji.

11. ožujka 2016 16:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Riječ je o jedinstvenom primjeru u Hrvatskoj, gdje će naša visokoškolska institucija sustavno obrazovati njemačke liječnike za potrebe regija u kojima djeluje ovaj konzorcij koji okuplja četiri bolnice u pokrajinama Bavarska i Južna Tiringija, a suradnja će pridonijeti povećanju mobilnosti studenata u oba smjera, objavljuje Slobodna Dalmacija.

Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta te Joachim Bovelet, čelnik Regiomed Klinikena uz supotpis i pokroviteljstvo prof.dr. sc. Šimuna Anđelinovića, rektora Sveučilišta u Splitu.


foto: Facebook

"Ovaj sporazum je postignuće, ne samo za Sveučilište, nego i za Grad Split, Županiju i cijelu državu. Kada se ostvari upisna kvota, imat ćemo 400 stranih studenata u Splitu, što je direktna poruka da se ovakvi projekti trebaju poticati", istaknuo je dekan Đogaš i dodao kako trenutno 64 doktora znanosti u zvanju docenta nisu u sustavu obrazovanja, već su djelatnici KBC-a Split.

"Zbog potrebe realizacije ove suradnje mijenjao čak i Statut Sveučilišta. U našoj stratrgiji i akcijskom planu naveli smo internacionalizaciju nastavnog procesa, što se već događa, potom okrenutost studentima te pronalazak što boljih mentora za njih. No, moram reći kako nisam zadovoljan radom Ministarstva, jer nam fali 250 nastavnika na razini Sveučilišta da budemo na razini onog osječkog ili riječkog", rekao je rektor Anđelinović.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Facebook@University of Split School of Medicine

Još vijesti