Mojfaks.hr u Vijesti

#MedijskeNade: Europski parlament traži multimedijalne novinare i novinarke

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj raspisao je nagradni natječaj za mlade medijske nade – svi zainteresirani mogu se javiti najkasnije do 18. prosinca 2014.

12. prosinca 2014 14:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Potrebno je poslati video-reportažu na zadanu temu, a imate priliku osvojiti izvještavanje s plenarne sjednice u Strasbourgu u siječnju 2015. godine.

Cjelogodišnji nagradni natječaj sastojat će se od više selekcijskih krugova u kojima će se izabirati studentice/studenti koji će izvještavati s 12 plenarnih sjednica Europskog parlamenta u Strasbourgu tijekom 2015. kao multimedijalne novinarke/multimedijalni novinari.

Prijaviti se može svaki redovni student/studentica bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta starosti između 18 i 26 godina, koji svoj studentski status mogu dokazati indeksom, a interes za novinarstvom sjajnim jednominutnim reporterskim video-uratkom na zadanu temu.

Imat ćeš priliku izbliza vidjeti rad Europskog parlamenta, razviti svoje profesionalne interese, ali i proširiti znanja i mrežu kontakata za svoju buduću karijeru.


Tema za siječanj 2015. godine je najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji. Potrebno je izraditi video uradak od 1 minute na zadanu temu. Fokus pritom mora biti na Europskom parlamentu, ali način na koji ćete ovu europsku instituciju uključiti u video-reportažu odabirete sami.

Dobitnik/-ica odlazi na plenarnu sjednicu u Strasbourg na dva dana (a u aktualnom prvom krugu nagradne igre #MedijskeNade to je od 12. do 14 siječnja 2015.), prati plenarnu sjednicu Europskog parlamenta i intervjuira jednog hrvatskog zastupnika. O svemu izrađuje kratku priču koja se objavljuje web stranici, te nudi studentskim i mainstream medijima. Pokriven je put i smještaj u Strasbourgu. Na plenarnoj sjednici surađuje i s vrsnim hrvatskim novinarima koji izvještavaju sa sjednica, kao i sa zastupnicima u Europskom parlamentu.

Prvi krug prijava otvoren je do 18. 12., a odluka o dobitniku bit će objavljena 22. 12. 2014.

Prijaviti se možeš ovdje, a ovdje možeš škicnuti pravila prijave za natječaj.

L.B./izvor i foto: europarl.hr

Još vijesti