Anja Z u Vijesti

Novi korak u akademskoj karijeri: Miroslav Škoro postao docent na Sveučilištu Sjever

Nakon posljednjih predsjedničkih izbora Miroslav Škoro odlučio je napraviti zaokret u svojoj karijeri. Iako ga većina Hrvata percipira kao pjevača, čini se da se sve konkretnije etablira u akademskoj zajednici.

26. Siječnja 2021 11:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na spomenutim predsjedničkim izborima 2019. godine Škoro nije prošao u drugi krug, no ta je ista godina označila svojevrsnu prekretnicu u njegovoj karijeri jer se, kako je postalo jasno, odlučio aktivnije uključiti u znanstvene "vode".

Prema pisanju Glasa Istre 2019. godine, Škoro je pulskom Fakultetu ekonomije i turizma (FET)  poslao zahtjev za izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika. Prethodno, Škoro je već imao status suradnika na Sveučilištu Sjever u Varaždinu na kolegiju Uvod u ekonomiju. Zvanje znanstvenog suradnika prva je stepenica nakon koje slijede titule docent, izvanredni profesor i redovni profesor, a čini se da je Škoro ovim putem krenuo stepenicu po stepenicu.


...Neće biti predsjednik, ali ima drugi plan: Kandidat Škoro želi predavati na fakultetu...


Kao što je prethodno najavljeno putem službenih stranica Sveučilišta, Miroslav Škoro na Sveučilištu Sjever izabran je u zvanje docenta, te sada može biti samostalni nositelj kolegija. Tema nastupnog predavanja bila je "Upravljanje autorskim i srodnim pravima glazbene industrije u uvjetima digitalnosti". Titulu docenta u području društvenih znanosti, polju ekonomije, Škori je dalo povjerenstvo na čijem je čelu bio izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, dok su u komisiji još bili i izv. prof. dr. sc. Dinko Primorac te prof. dr. sc. Marijan Cingula. Docent doktor Miroslav Škoro nastupno predavanje održao je pred studentima koji pohađaju kolegij Medijske industrije EU.


foto: Screenshot@unin.hr


Miroslav Škoro je diplomirani ekonomist, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završio je smjer marketing. Na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku stekao je i titulu inženjera građevinarstva. Doktorirao je 2017. godine, a od 2019. godine sudjeluje u izvođenju nastave na Sjeveru.

Još vijesti