Mojfaks.hr u Vijesti

Možeš osvojiti besplatni vozački, a jedino što moraš učiniti je - odgovoriti na pitanje

Prilikom obilježavanja 'Dana bez mobitela u prometu', Hrvatska udruga menadžera sigurnosti je, uz financijsku potporu dvaju Ministarstava i Nacionalnog programa sigurnosti u prometu, osmislila kampanju 'Osvoji vozački', a sve što budući vozači moraju učiniti kako bi i osvojili besplatnu autoškolu je odgovoriti na jedno jednostavno pitanje.

10. rujna 2019 13:15
Možeš osvojiti besplatni vozački, a jedino što moraš učiniti je - odgovoriti na pitanje

Možeš osvojiti besplatni vozački, a jedino što moraš učiniti je - odgovoriti na pitanje Foto: MojFaks

"Ovu vrijednu nagradu moći će osvojiti natjecatelj/ica koji na kreativan način odgovori na pitanje \'Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?\', a izraziti se mogu kroz kratki video spot, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom", stoji na službenoj stranici Udruge.


Svoj kreativni odgovor natjecatelji moraju objaviti javno na svojim Instagram ili Facebook profilima te tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #Osvojivozački! Natjecanje traje do 5. listopada, a izvlačenje pobjednika, kao i pet ostalih natjecatelja koji su ušli u uži krug, a osvojit će poklon pakete, održat će se na sam Dan – 21. listopada.


Kampanja se provodi već treću godinu zaredom, a razlog je podizanje svijesti svih sudionika u prometu o opasnostima korištenja mobitela, što je prijekopotrebno s obzirom na statistike – čak 91 posto vozača koristi mobitel u prometu, a isto radi i jedna trećina biciklista te polovica pješaka dok prelaze pješački prijelaz.


"Kroz kampanju se obraćamo mladim ljudima, koji takve loše navike za volanom još nisu ni usvojili i oni mogu biti najbolji promotori odgovornog ponašanja u prometu", naglasio je Alen Ostojić, predsjednik Udruge.


P.H.

Foto: freepik @yanalya

Još vijesti