Vodič za brucoše

VAŽNO! Ove godine 'pikirate' NAJPOŽELJNIJU hrvatsku stipendiju? Zapamtite ovaj datum ako ste među 10 tisuća nestrpljivih studenata

MojFaks | Vijesti, 29.09.2020.VAŽNO! Ove godine 'pikirate' NAJPOŽELJNIJU hrvatsku stipendiju? Zapamtite ovaj datum ako ste među 10 tisuća nestrpljivih studenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i u idućoj akademskoj godini dodjeljivat će državne socio-ekonomske stipendije.

Putem svog Facebook profila, jučer su obavijestili studente kada mogu očekivati Natječaj.

"Obavještavamo vas da Natječaj za dodjelu državnih stipendija još nije raspisan. Natječaj za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. bit će raspisan do 15. listopada. Studenti će se moći prijaviti u roku od 15 radnih dana", poručili su iz Ministarstva.

...3600 kuna na vašim računima – danas! Počela isplata socio-ekonomske stipendije...


Kada Natječaj bude objavljen, bit će moguće prijaviti se u sustav. Sve informacije o dokumentaciji koju je potrebno priložiti u elektroničkoj prijavi bit će navedene u tekstu Natječaja.

Dodjeljuje se u tri kategorije


Ova stipendija dodjeljuje se samo redovnim studentima i to u tri kategorije:

- E kategorija (za redovite studente slabijeg socio-ekonomskog statusa)
- D1 kategorija (za redovite studente sukladno Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata)
- P kategorija (za studente s invaliditetom i studente koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije) 

Na natječaj Ministarstva mogu se prijaviti samo studenti koji su u prethodnoj godini stekli najmanje 45 ECTS-a i kojima ukupan broj ECTS bodova podijeljen s brojem upisanih prethodnih akademskih godina nije manji od 40. Taj se uvjet ne odnosi na studente prve godine.

Državna socio-ekonomska stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, isplaćuje se do 15. u mjesecu i iznosi 1200 kuna mjesečno, odnosno 10800 kuna godišnje.

A.Z.
foto: Shutterstock By Silver Wings SS


studentiNatječajMZOsocio-ekonomska stipendija


Prati nas na Instagramu!