Vodič za brucoše

Na ovom faksu apsolventi studiraju dulje zbog korone: Ako ste potrošili sve godine, ovo je vaša prilika! Ipak, ima ograničenja...

MojFaks | Vijesti, 18.09.2020.Na ovom faksu apsolventi studiraju dulje zbog korone: Ako ste potrošili sve godine, ovo je vaša prilika! Ipak, ima ograničenja...

Odluka je donesena jer je prošli semestar većini studenata predstavljao veliki izazov što se studiranja i rješavanja studentskih obaveza tiče.

Kako je izvijestio Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, njihovo Fakultetsko vijeće ima dobre vijesti za studente apsolvente. Naime, 16. rujna izglasali su odluku da se studentima kojima je ovo zadnji maksimalni semestar produlje studentska prava za još jedan semestar.


Kako pojašnjavaju u objavi na svojoj Facebook stranici, studenti koji su upisani u zadnju apsolventsku godinu imaju priliku diplomirati do 28.2.2021. "Odluka je donesena jer je tim studentima u prošlome semestru zbog epidemioloških mjera bio otežan proces diplomiranja", pojašnjavaju.


Ako ste potrošili sve apsolventske godine, ovo je vaša prilika


Kako to pojašnjava studentski pravobranitelj, Pravilnikom o studiranju propisano je da status studenta prestaje "istekom vremena dvostruko duljeg od propisanog trajanja studija, s time da se u vrijeme trajanja studija ne uračunava vrijeme mirovanja obveza studenta". Dakle, u normalnim okolnostima, trogodišnje (preddiplomske) studije moguće je studirati najdulje šest, dvogodišnje diplomske najdulje četiri, a jednogodišnje diplomske najdulje jednu godinu.


Ova odluka daje mogućnost studentima koji su "potrošili" sve apsolventske godine da upišu još jedan semestar.

Unatoč tome, napominju, nemoguće je, čak i s odlukom, da studenti jednogodišnjeg studija upišu treću apsolventsku godinu.

L.B./foto: arhiva, MojFaks


Filozofski fakultet u ZagrebuapsolventiStudentski zborproduljenje pravastudentska pravaapsolventska godina


Prati nas na Instagramu!