Mojfaks.hr u Vijesti

Na uglednom Yale-u studentima poručili: 'Emocionalno se pripremite – vaši kolege mogli bi umrijeti'

Svjetski poznati Yale svoja je vrata predavaonica i kampusa studentima otvorio 31. kolovoza. No, uz neuobičajene napomene koje su ovog semestra studenti mogli pročitati u svojim inboxima.

3. rujna 2020 15:54
Na uglednom Yale-u studentima poručili: 'Emocionalno se pripremite – vaši kolege mogli bi umrijeti'

Na uglednom Yale-u studentima poručili: 'Emocionalno se pripremite – vaši kolege mogli bi umrijeti' Foto: MojFaks

Mnogi studenti koji ove jeseni kreću na predavanja uživo zabrinuti su zbog mogućnosti zaraze koronavirusom. Sudeći po riječima jedne zaposlenice ovog prestižnog sveučilišta, ti strahovi nisu neopravdani.

...OTVORENO PISMO studenta koji je prebolio COVID-19: \'Svim kolegama koje i dalje PARTIJAJU...\'...


U mailu koji je početkom srpnja poslala studentima, administratorica Yale-a upozorila ih je da se "emocionalno pripreme" na to da će neki od njihovih kolega možda podleći posljedicama zaraze virusom. "Svi bismo trebali biti emocionalno spremni za širenje infekcije – i moguće smrti – u našoj zajednici", napisala je Laurie Santos, voditeljica Yaleovog Silliman koledža i dodala: "Morate se emocionalno pripremiti za činjenicu da će vaš život na kampusu izgledati više kao u zdravstvenoj jedinici nego na koledžu."

...Nije zaražen, ali mu je korona ipak promijenila život! Ovaj riječki student zbog prezimena \'sije strah\' među kolegama i profesorima...


Osim ove tmurne napomene, Santon je javila i da Sveučilište planira otvaranje kampusa i predavaonica 31. kolovoza te da će se studenti dvaput tjedno testirati na koronavirus.

...Zaraza među studentima: \'Javlja se sve više mladih s respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih dolazi iz STUDENTSKIH DOMOVA\'...


No, kontaktna nastava pokazala se kao dugoročno neizvediva, barem što se drugih visokoobrazovnih institucija tiče. Notre Dame i Sveučilište u Sjevernoj Karolini otkazali su predavanja uživo samo tjedan dana nakon početka nastave jer su u tom kratkom vremenu stotine testiranih studenata pozitivne na koronavirus čime su brojke zaraženih ponovo počele drastično rasti.

...Crne brojke nakon početka predavanja: Nakon tjedan dana nastave UŽIVO više od 500 studenata pozitivno na koronavirus...


L.B./izvor: Inside Hook
foto: Alexandros Michailidis via Shutterstock

Još vijesti