Mojfaks.hr u Vijesti

Najcool menza u Hrvatskoj: pogledajte gdje će jesti šibenski studenti!

Za interijer studentskog restorana SKVUŠ, gdje će biti 70 sjedećih mjesta, zaslužan je šibenski Arhitektonski biro Arx čiji arhitekti su osmislili stripovski izgled cijelog prostora pa su tako na zidovima ocrtani strip junaci Alan Ford, Corto Maltese i Modesty Blaise.

30. Siječnja 2015 11:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

\'Oprema je montirana, a studentima će na raspolaganju biti i dva televizora. Na jednom će biti neki oblik televizije i videa, a na drugom će biti ponuda restorana koja će biti standardno studentskog tipa\' objasnio je ravnatelj Studentskog centra Šibenik Krešimir Šakić za portal sibenik.in, dodajući da još ne zna kakav će biti jelovnik jer će to ovisiti o kreativnosti glavnog kuhara.

U menzi će studenti moći birati između dva ili tri jelovnika, a cijena će biti studentska kakva je i u cijeloj državi.

Inače, studentski restoran na Baldekinu zvat će se SKVUŠ što predstavlja kraticu za Studentska kantina (klub) Veleučilišta u Šibeniku. Ime restorana odabrano je nakon radionica i anketa među studentskim predstavnicima, a želja studenata je da menza na Baldekinu postane mjesto okupljanja i druženja studenata, a ne samo restoran studentske prehrane. Namjera SC-a i Studentskog zbora je restoran pretvoriti u nešto više od menze. Trebao bi to biti prostor u stilu kluba studenata, prepoznatljivog karaktera, nešto poput zagrebačkog KSET-a odnosno Kluba studenata elektrotehnike.















Foto/Izvor: Sibenik.in
I.N.

Još vijesti