Mojfaks.hr u Vijesti

Najljepši gradovi zimi: kamo otputovati nakon zimskih rokova?

Uspješno ste zgotovili zadnji ispit i vrijeme je za malo odmora. Pobjegnite u jedan od najljepših gradova zimi i uživajte u zimskoj čaroliji.

14. Siječnja 2015 17:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Postoje različite stvari u gradovima koje treba vidjeti i stvari koje treba učiniti u različitim razdobljima godine. Snježni pokrov može svakome gradu pokloniti dašak profinjenosti, a postoji nekoliko destinacija koje su nezaobilazne zimi. I pri tome ne mislimo na skijanje, već na čaroban efekt koji snijeg daje pojedinim metropolama. Šalica vrućeg kuhanog vina i miris snijega i cimeta u zraku dodatno stvaraju pravi zimski ugođaj.

Ne znamo jesu li u pitanju snijeg ili svijetla grada, ali ove europske destinacije biste trebali posjetiti nakon zimskih rokova.


Berlin

Berlin zimi postaje totalno drugi grad. Svaki dan imaju neka događanja i, bez obzira na hladnoću, grad je pun ljudi. Zimi do izražaja dolaze prekrasne berlinske građevine. Osim toga, Berlin je poznat po nekoliko bitnih događaja u to vrijeme: festival Transmediale i filmski festival Berlinale.



Madrid

U Madridu se nalazi najviši vrh Europe, što znači da su zime hladne i vjetrovite. Ono što čini ova grad tako posebnim je vedro plavo nebo. Bez obzira na zimu, i dalje možete uživati u lijepom sunčanom danu.

Nica

Veljača je vrijeme karnevala, a onaj u Nici svrstavaju među jedne od boljih. Doživite zimsku čaroliju na mediteranski način.

Rim

Postoji određeno svijetlo koje zimi daje rimskim građevinama posebnu čar. Međutim, tu euforiju prati i vjetar tramontana. Zimi je Rim povoljniji i manje su gužve.




Barcelona

Barcelona je poznata po svojim vrućim ljetima, no zimi je također jako lijepa. Azurno-plava boja neba i bogat kalendar događanja su ono što ovaj grad čine jako primamljivom destinacijom, temperature zimi ne padaju ispod 5 °C.



Beč

Unatoč niskim temperaturama i jakom vjetru, ulice Beča su jako žive. On je šarolik i raznolik grad vrijedan posjeta.


Amsterdam


Nizozemski kanali prekriveni snijegom su nešto posebno zimi. Iako su zime u Amsterdamu jako hladne, šalica kuhanog vina vas uvijek može ugrijati.




Pariz

Zimi se Pariz pretvara u grad bajki. Njegove znamenitosti su očaravajuće, a Pariz se ubraja među najposjećeniju destinaciju svijeta.

Ljubljana

Ljubljana je živopisan mali gradić koji je pravo iznenađenje. Ima domaću i ugodnu atmosferu manjeg mjesta. Iako ima svega 300 000 stanovnika po cijenama prati neke veće europske gradove.



London

London broji veliku posjećenost tijekom svih godišnjih doba zato je i neobilazna destinacija zimi. Osvijetljen, vjetrovit, velik, multikulturalan, s puno događanja, London je uvijek dobra ideja.

I.Č./Izvor: Traveling-earth.com
foto: Shutterstock

Još vijesti