Mojfaks.hr u Vijesti

Nakon FFZG-a i Stomatologije još jedan fakultet otkazao prijemni ispit

Nakon Filozofskog i Stomatološkog fakulteta, Fakultet hrvatskih studija u Zagrebu također je ukinuo prijemni ispit za ovu godinu.

1. srpnja 2020 15:43
Nakon FFZG-a i Stomatologije još jedan fakultet otkazao prijemni ispit

Nakon FFZG-a i Stomatologije još jedan fakultet otkazao prijemni ispit Foto: MojFaks

Zbog protuepidemijskih mjera, ove godine upisi na nekoliko hrvatskih fakulteta vršit će se na temelju srednjoškolskih ocjena i uspjeha na državnoj maturi.

...Ne sanjate! Za drugi najpopularniji studij u Hrvatskoj ove godine NEMA PRIJEMNOG ISPITA...


Osim FFZG-a, koji ove godine ne provodi dodatna testiranja za svoje najpopularnije studije – psihologiju i anglistiku, i Stomatološki fakultet je za akademsku godinu 2010./2021. ukinuo test psihomotorike koji inače polažu svi kandidati za upis studija dentalne medicine. Ovome se društvu od jučer pridružio i Fakultet hrvatskih studija.

...Na još jedan TOP studij bez prijemnog! I ovaj zagrebački fakultet odustaje od dodatnih provjera znanja...


Odlukom dekana Fakulteta hrvatskih studija Pave Barišića od 30. lipnja, otkazano je održavanje testa apstraktnog mišljenja koji se trebao održati 3. i 4. srpnja ove godine. Ovom testu podvrgavaju se kandidati za jednopredmetne studije komunikologije i psihologije.

"Postupak rangiranja pristupnika za studije psihologije i jednopredmetne komunikologije obavit će se temeljem vrjednovanja uspjeha u srednjoj školi i na državnoj maturi. Novac uplaćen za naknadu troškova testa apstraktnoga mišljenja bit će vraćen pristupnicima do 15. srpnja 2020.", objavili su na službenoj Facebook stranici Fakulteta hrvatskih studija.

Odluku su donijeli zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji.

L.B./foto: Facebook@Fakultet hrvatskih studija

Još vijesti