Mojfaks.hr u Vijesti

I ove menze opet otvaraju svoja vrata: Napokon pokriven čitavi Zagreb, a stiže i prirodni sok po smiješnoj cijeni

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa studentska svakodnevica je izmijenjena.

30. listopada 2020 12:56
I ove menze opet otvaraju svoja vrata: Napokon pokriven čitavi Zagreb, a stiže i prirodni sok po smiješnoj cijeni

I ove menze opet otvaraju svoja vrata: Napokon pokriven čitavi Zagreb, a stiže i prirodni sok po smiješnoj cijeni Foto: MojFaks

Život u studentskim domovima odvija se prema propisanim pravilima, a i dobri stari odlasci u menze danas izgledaju drugačije. Nose se maske, drži se razmak, a nažalost studenti su svjedočili i smanjenom broju mjesta i obroka.

Tako smo početkom mjeseca pisali kako se stanari doma na Lašćini za večeru snalaze, jer menza ne radi poslijepodne. Broj obroka je smanjen s obzirom na manji broj prisutnih studenata. S početkom predavanja, broj studenata se povećao, ali ne dovoljno da bi im se u menzama posluživale i večere, bilo je mišljenje Studentskog centra. "Broj studenta u domu i broj obroka nije se dovoljno povećao (cca 200 obroka) da se otvara druga smjena", kazao nam je tom prilikom Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra.

...Prijete li im gastointestinalne infekcije? Nose hranu u posudicama u sobe u kojima NEMA FRIŽIDERA: \'Nema nas dovoljno da nam organiziraju večeru u menzi...\'....


A da je problem što predavanja traju, a menze u Zagrebu ili rade skraćeno ili ne rade, uočili su i iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Studentski predstavnici jučer su bili na razgovoru s ravnateljom Studentskog centra, Mirkom Bošnjakom te Mariom Županom, savjetnikom ravnatelja za studentska pitanja. Na sastanku su došli do novih zaključaka vezanih za rad menzi: 

...Studentica došla na ideju mini-menze u domu: Biste li došli na ručak za 10 kuna?...


- Keffa na EFZG-u od ponedjeljka produžuje radno vrijeme do 17:00

- menza na TTF-u kreće s radom od ponedjeljka od 8:00 do 15:00

- menza na FFZG-u kreće s radom od ponedjeljka (uz opasku da se nadaju, svakako "nekad od idućeg tjedna")

- čeka se informacija o produženju radnog vremena menze na Borongaju do 16:00.


Novosti vezane uz WiFi i sok od naranče


Kako su na Facebooku objavili, od općenitih zaključaka ističu uspostavljanje WI-FI na Lašćini i u 5. kategoriji na Savi (mora se provesti javna nabava). Obavještavaju kolege i da će cijeđeni sok od naranče biti dostupan u svim menzama u što skorijem roku (2dcl uz iksicu - 1,50kn). 


...Nema ih na meniju, a studenti ih žele: Ovo su top specijaliteti koje biste rado vidjeli u menzama...


"Još jednom vas molimo da budete naše oči i uši na terenu. Nakon što nam se nekoliko ljudi javilo i nakon što je iskazana potreba za večerom na istoku grada, SZZG je sa Studentskim centrom ekspresno reagirao i omogućio večeru na Lašćini do 20:00. Uvidjevši kako zapad grada nema otvorenu menzu, također se reagiralo te se otvara menza na TTF-u od ponedjeljka", poručili su iz SZZG putem Facebooka.

A.Z.
foto: MojFaks

Još vijesti