Vodič za brucoše

I ove menze opet otvaraju svoja vrata: Napokon pokriven čitavi Zagreb, a stiže i prirodni sok po smiješnoj cijeni

MojFaks | Vijesti, 30.10.2020.I ove menze opet otvaraju svoja vrata: Napokon pokriven čitavi Zagreb, a stiže i prirodni sok po smiješnoj cijeni

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa studentska svakodnevica je izmijenjena.

Život u studentskim domovima odvija se prema propisanim pravilima, a i dobri stari odlasci u menze danas izgledaju drugačije. Nose se maske, drži se razmak, a nažalost studenti su svjedočili i smanjenom broju mjesta i obroka.

Tako smo početkom mjeseca pisali kako se stanari doma na Lašćini za večeru snalaze, jer menza ne radi poslijepodne. Broj obroka je smanjen s obzirom na manji broj prisutnih studenata. S početkom predavanja, broj studenata se povećao, ali ne dovoljno da bi im se u menzama posluživale i večere, bilo je mišljenje Studentskog centra. "Broj studenta u domu i broj obroka nije se dovoljno povećao (cca 200 obroka) da se otvara druga smjena", kazao nam je tom prilikom Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra.


A da je problem što predavanja traju, a menze u Zagrebu ili rade skraćeno ili ne rade, uočili su i iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Studentski predstavnici jučer su bili na razgovoru s ravnateljom Studentskog centra, Mirkom Bošnjakom te Mariom Županom, savjetnikom ravnatelja za studentska pitanja. Na sastanku su došli do novih zaključaka vezanih za rad menzi: 


- Keffa na EFZG-u od ponedjeljka produžuje radno vrijeme do 17:00

- menza na TTF-u kreće s radom od ponedjeljka od 8:00 do 15:00

- menza na FFZG-u kreće s radom od ponedjeljka (uz opasku da se nadaju, svakako "nekad od idućeg tjedna")

- čeka se informacija o produženju radnog vremena menze na Borongaju do 16:00.


Novosti vezane uz WiFi i sok od naranče


Kako su na Facebooku objavili, od općenitih zaključaka ističu uspostavljanje WI-FI na Lašćini i u 5. kategoriji na Savi (mora se provesti javna nabava). Obavještavaju kolege i da će cijeđeni sok od naranče biti dostupan u svim menzama u što skorijem roku (2dcl uz iksicu - 1,50kn). 

"Još jednom vas molimo da budete naše oči i uši na terenu. Nakon što nam se nekoliko ljudi javilo i nakon što je iskazana potreba za večerom na istoku grada, SZZG je sa Studentskim centrom ekspresno reagirao i omogućio večeru na Lašćini do 20:00. Uvidjevši kako zapad grada nema otvorenu menzu, također se reagiralo te se otvara menza na TTF-u od ponedjeljka", poručili su iz SZZG putem Facebooka.

A.Z.
foto: MojFaks


studentimenzaSZZGvečerastudentska prehrana


Prati nas na Instagramu!