Mojfaks.hr u Vijesti

Navlačiš li i ti uske trapke?

U Hrvatskoj možda još nije došlo toliko do izražaja, no studentski domovi po zapadnoj Europi i Americi prepuni su likova u suludo uskim trapericama. Skinny jeans nova je lozinka za modnu osvještenost...

12. Siječnja 2011 13:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bolesno uske trapke na koštunjavim nogama nisu baš trend od jučer, no posljednjih su godina prešle iz punk-rock subkuture u mainstream. Posebice kod studenata u velikim europskim i američkim metropolama, pripijene hlače na tankim nogama sve su češća pojava i mnogi brandovi skoro da ne i proizvode druge veličine, jerbo su slim fit totalni hit tržišta.

"Ne znam kako bilo koji tip može stati u takve hlače", priča švedski student Chris Swindell iz Chicaga. "Neki dečki imaju osjećaj za mjeru, ali, bože moj, mnogi bi se fakat trebali informirati o svojoj pravoj veličini prije nego se upuste u kupnju", kaže dalje Chris.



Vrećaste hlače furaju još tu i tamo neki hiphoperi, no i među njima je sve više "izdajnika" koji se uvlače u uske traperice. Da ne pričamo o indie, emo i rock populaciji.

Zapravo, umjesto kulturne podjele prema tipu glazbe, trebali bismo napraviti podjelu na hipstere i klasičare. Hipstera nije možda najlakše definirati no uglavnom se radi o tipu pseudointelektualca koji je prekul za svoju okolinu, koji vodi neizmjernu brigu o tome kako izgleda s naglaskom na retro.

Uske hlače definitivno nisu najudobniji komad odjeće, pogotovo kada treba sjediti određenu količinu vremena po predavanjima, no tko zna - možda novoj generaciji studenata uz sve obveze i ispite fali dodatni pritisak.

Krešimir Dujmović

Još vijesti