Mojfaks.hr u Vijesti

Ne moraš samo ti odgovarati: postavi ova pitanja na intervjuu za posao

Postavljanje pitanja tijekom intervjua za posao, jedna je od onih stvari za koju će većina stručnjaka savjetovati kandidatima da bi trebali napraviti. Kao prvo, to je odličan način da provjeriš koliko se dobro uklapaš u politiku tvrtke, a s druge strane, i poslodavcu može biti mjerilo za to koliko si doista zainteresirana za njih. Bitno je samo postaviti prava pitanja.

24. veljače 2015 12:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

1. “Možete mi opisati idealnog kandidata za ovaj posao?
To će ti pomoći procijeniti spadaš li ti u tu kategoriju.

2. “Imate li sumnju prema nekim mojim kvalifikacijama?
Izuzetno odvažno pitanje, no odgovor koji dobiješ trebao bi ti otkriti instant povratne informacije, koje će ti itekako biti od koristi. Naime, za napredak prvo moraš detektirati problem, a zatim početi raditi na njemu.

3. “Što se očekuje od mene u prvih 6 mjeseci?
Time ćeš pokazati da želiš znati baš sve čime možeš ubrzati i poboljšati rad tvrtke io da to doista želiš. Također, možeš postaviti i pitanje o tome kako izgleda grupa ljudi s kojima bi trebala raditi. Timski igrači uvijek su cijenjeni u poslovnim krugovima.

4. “Što najviše volite kod ovog posla?
Ovo pitanje omogućuje spajanje na višoj osobnoj razini te pokazuje interes. Osim toga, tako možeš saznati puno o razini zadovoljstva radnika. Ako poslodavac smatra da je odgovor na to pitanje težak, to bi mogla biti crvena zastavica.

L.B./izvor: Haber
foto: Shutterstock

Još vijesti