Mojfaks.hr u Vijesti

Diplomirala prije dvije godine, a još uvijek živi u domu i ne želi iseliti

Premda je studiranje jedno od ljepših perioda u životu, mnogi jedva čekaju da ono završi. Razlog za to je pronalazak posla, početak novog života i između ostalog iseljenje iz doma. No, isto mišljenje očito ne dijeli jedna studentica koja je ostala nakon studija živjeti u svojoj domskoj sobi i to ilegalno.

6. ožujka 2018 11:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Lisa L. Palmer ima 32 godine i još uvijek živi u studentskom domu. Djevojka je pohađala Hunter College u New Yorku te je bila u lovu na diplomu iz geografije, no nedugo nakon useljenja u dom 2016., odustala je od diplomskog studija.


Izvor: catalog.hunter.cuny.edu

Iako više nije išla na predavanja i ne studira, Lisa je ostala živjeti u studentskom domu te će sada fakultet (jer se dom nalazi u sklopu fakulteta) pokušati sudskim putem bivšu studenticu iseliti. Bez obzira na to što je dobila dosta upozorenja od fakulteta da se iseli iz svoje sobe na broju E579. K tome, Lisa odbija plaćati dom, a sudeći prema tužbi, njen dug zbog neplaćanja troškova doma dosegao je 94 000 dolara. Kada bi se to preračunalo u kune, iznos bi premašio 565 000 kuna.

...\'Ne smijemo imati kuhala, a rešoi ne rade\': Studenti komentiraju novi domski Pravilnik koji im zabranjuje druženja, TV, kuhala za vodu...


Godišnji boravak u domu za studente Hunter fakulteta iznosi 6000 dolara po akademskoj godini, a studenti koji godišnje polože barem jedan ispit imaju pravo na dom. Koncem prošle godine fakultet je Lisi poslao obavijest o tome da mora iseliti, ali ju je ona ignorirala. 32-godišnjakinja sada radi u arhitektonskoj firmi kaže da je spremna suditi se s fakultetom i da je domski život za ljude u tridesetima vrlo usamljen.


Studentice u domu Hunter Collegea... izvor: hunter.cuny.edu

Čudno, ali Lisa nije jedina osoba koja je nastavila živjeti u domu. Fakultet je pokušao i izbaciti 64-godišnju medicinsku sestru koja nije htjela iseliti iz doma. Dok neki jedva čekaju da odu iz doma u vlastiti stan, čini se da ima ljudi koji žele domski život živjeti i u tridesetima.

Ivana Petrić
foto: ilustracija/arhiva MojFaks

Još vijesti