Mojfaks.hr u Vijesti

Nema 'cuganja' na klupicama: bitka između mladih i stanara

Generacijski jaz zbog kojeg ispaštaju klupice na Vrbanima! Mladi do kasno piju i zabavljaju se, a stanari s Horvaćanske šize: prvo su zvali policiju, zatim koristili praćke, a najnovije oruđe im je – ljepilo!

7. srpnja 2014 13:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako ste na Vrbanima planirali cugati na klupicama, razmislite još jednom. U tom se kvartu već dulje vrijeme vode bitke na nekoliko frontova. Stanovnici zgrada pokraj Horvaćanske nisu oduševljeni benzinskom pumpom koja radi cijelu noć – to je jedino mjesto gdje mladi nakon ponoći mogu kupiti alkohol pa se onda najčešće ostanu i zabavljati na okolnim klupicama.

Iako su stanari isprva zvali policiju, to se pokazalo nedovoljnim pa su posegnuli za praćkama, a sada i za novim načinom tjeranja mladeži – mažu klupice nekakvom masnom, smrdljivom, ljepljivom smjestom ne bi li ih spriječili da sjede na njima. Klupice su također “ukrasili” perjem, smećem i drugim “dekoracijama”.

Nakon ovakvog dekoriranja na red su došli gradski komunalci koji su ljepljive klupice zamijenili novima, a stanari su “ukrasili” i te. I tako se priča vrti u krug.

Mladi su za Jutarnji list izjavili: “Evo, opet su to napravili, nisu normalni, pa gdje da se družimo? Kome smetamo?” kad su se i požalili zbog premaza na klupicama ovog vikenda.

S druge strane stanari kažu da mladi buče preko svake mjere i za sobom ostavljaju hrpe smeća. To smeta i djelatnicima benzinske crpke kojima, iako im prodaju alkohol i na tome zarađuju, smeta što im onda unerede toalete na postaji.

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: sxc.hu

Još vijesti