Vodič za brucoše

Nema više opijanja po Vodicama: zabranjeno ispijanje alkohola na javnim mjestima

MojFaks | Vijesti, 21.04.2015.Nema više opijanja po Vodicama: zabranjeno ispijanje alkohola na javnim mjestima

Zabranom konzumacije alkohola na javnim gradskim površinama, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev želi se riješiti pijane mladeži koji rade nerede po ulicama i tako postići da taj grad postane destinacija obiteljskog turizma.

Znakovi upozorenja o zabrani konzumiranja alkohola nalaze se na ulazima u mali i veliki porat, kod vodičke pošte, na autobusnom kolodvoru i na ulazu u park na Trgu kneza Branimira.

Kako doznajemo od vodičke gradonačelnice, njihovi komunalni redari neće zbog nove odluke trčkarati za turistima I naplaćivati im kazne.

'Naravno da nije bit u tome. Željeli smo poslati poruku i kroz odluku o komunalnom redu detaljno objasnili da se to ne odnosi na gosta koji pije pivo uz štekat ljeti nakrcanog lokala ili na nekakvom trgu tijekom fešte. Bit je da ljudi znaju da će biti kažnjeni ako piju alkohol na ulici, a naši komunalni redari djelovat će taktički bez da rade neugodnosti našim gostima – kaže gradonačelnica koja je odluku o zabrani konzumiranja alkohola donijela još u rujnu prošle godine. Nisu odmah krenuli represivno, đonom po prekršiteljima, nego su Vodičanima dali vremena da se prilagode novim pravilima' kaže gradonačelnica.    


'Odluku o komunalnom sada konačno počinjemo i provoditi jer mislimo na turističku sezonu. Uvest ćemo red na ulicama Vodica i smanjiti broj mladih koji vani piju alkohol pa onda rade nerede. Tko želi piti alkohol, može sjesti u kafić ili piti u svom stanu. Ovime želimo postići da u Vodice dolaze kvalitetniji gosti, obiteljski ljudi, a takvima inače smataju neredi i buka na ulicama' kazala je za portal sibenik.in gradonačelnica Juričev- Martinčev.

Odluku će provoditi vodički komunalni redari i policija, koji će na licu mjesta kažnjavati sve koji se zateknu u prekršaju.

Foto/Izvor: sibenik.in
I.N.VodiceZabranaAlkohol


Prati nas na Instagramu!