Mojfaks.hr u Vijesti

Nezamislivi blam MZOS-a: domaći studenti sportaši još uvijek bez kotizacije za sudjelovanje na Sveučilišnim igrama

Veliki skandal nad Univerzijadom 77 dana prije otvorenja igara u Zagrebu i Rijeci: postoji mogućnost da na njoj neće nastupiti studenti sportaši iz Hrvatske.

28. travnja 2016 15:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, za njih 700-tinjak Ministarstvo obrazovanja još nije uplatilo kotizaciju...

Svaki dan, svaki trening, uz svaki udarac, trofejna karatistica i brucošica Monika Berulec razmišlja o svojem nastupu na Univerzijadi. "Općenito ovakva natjecanja za nas znače puno. Prije svega to je jedan veliki turnir gdje stječemo puno iskustva, a i jako se pripremamo za to. Radimo 5 do 7 treninga tijekom tjedna", rekla je za RTL Monika.

Vjeruje da među ukupno 5300 sportaša koji stižu u Zagreb i Rijeku na Europske sveučilišne igre, u svojoj konkurenciji ima itekako šanse za najsjaniju medalju, ali trenutačno je njezina najveća protivnica država jer za Moniku još nije uplaćena kotizacija, a rok je za dva i pol tjedna.

Prepoznali su u Organizacijskom odboru igara da je teška blamaža na pomolu. Sve zemlje već su platile Europskoj sveučilišnoj sportskoj organizaciji 65 eura po studentu, koliko košta naknada za sudjelovanje. Iako je Hrvatska organizator, moraju je platiti i hrvatski studenti, ali Ministarstvo obrazovanja to još nije učinilo niti za jednog od njih. Za kotizacije za hrvatske studente treba izdvojiti ukupno tri milijuna kuna, a još nije.

"Nemamo drugog izbora nego reći - pomozite nam ljudi, moramo stvari riješiti, 77 dana je, a puno je još upitnika u zraku", rekao je Zrinko Čustonja, predsjednik Organizacijskog odbora Europskih sveučilišnih igara.

Video pogledajte ovdje.

L.B./izvor: RTL
foto: Facebook@EUG Zagreb-Rijeka 2016.

Još vijesti