Mojfaks.hr u Vijesti

Nije svaki seks dobar: ove 4 vrste su najgore

Kažu da je seks dobar za naše srce, raspoloženje te sveopće psihofizičko stanje, no ne nudi svaki seks ove prednosti. Ponekada može samo dodatno pogoršati lošu situaciju i dovesti do toga da zažalite zbog skidanja odjeće.

21. kolovoza 2015 17:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako se nađete u iskušenju da se prepustite jednoj od ove 4 vrste seksa, razmislite još koju sekundu. Ponekad vam mogu napraviti više štete nego koristi.

* Seks nakon prekida veze

Možda vam se čini kao dobra ideja, ali posljedice ove p"osljednje vožnje za dobre stare dane" mogu biti krajnje ozbiljne. Ako ste odlučili prekinuti znači da nešto s vašom vezom nije u redu. Pa čak i ako seks nije razlog, on može dodatno zakomplicirati već nezgodnu situaciju - a to vam sigurno nije cilj.

Partner vrlo lako može pogrešno protumačiti vaše namjere i shvatiti seks kao poziv na pomirenje, a ne kao na posljednji pozdrav u velikom stilu. Čak i ukoliko ste osoba koja drugima jasno stavlja do znanja svoje namjere, znanost ipak upozorava da seks nakon prekida veze nije dobra praksa.

Naime, romantično odbijanje i slomljeno srce aktiviraju iste dijelove mozga koji su zaduženi za bol, stres i osjećaj ovisnosti. Da bi ovi osjećaji uminuli, potrebno je da prođe neko određeno vrijeme.  Kad je rana svježa, ne želite da vaše tijelo povezuje ove negativne emocije sa seksom i pokvari vam jednu od najljepših stvari na svijetu.

* Pijani seks



Par pića vas možda opuste i pomognu vam da se riješite određenih inhibicija, ali pobrinite se da ograničite količinu alkohola koju unosite u sebe.

Ako planirate piti, imajte na umu da alkohol utječe na vašu sposobnost prosuđivanja. Jutro neće donijeti samo kajanje i neugodni "walk of shame", već vam velika količina alkohola u organizmu može utjecati na odluku da ne koristite zaštitu, tako da je važno da planirate unapred. Ne želite se probuditi i shvatiti da ste sebi upropastili ostatak života zbog jedne noći uzbuđenja.

I ne samo to, alkohol utječe na cirkulaciju što otežava postizanje erekcije tako da početno uzbuđenje vrlo lako može splasnuti. Doslovno.

* Seks iz sažaljenja



Ako prolazite kroz težak period i nedostaje vam samopouzdanja, seks na jednu noć definitivno nije pravo rješenje. Iako seks za jednu noć nekima može biti zabavan, žene često izvuku deblji kraj.

Istraživanja su pokazala da 54% žena bude razočarano seksom za jednu noć, dok 80% muškaraca pozitivno gleda na ovo iskustvo jer im to dozvoljava da se malo ispuše i izdivljaju.

* Seks pomirenja



Stručnjaci su podjeljeni po pitanju ovog tipa seksa, tako da je najbolje da sami vidite želite li se upuštati u ovu avanturu.

Neki stručnjaci smatraju da seks pomirenja nagrađuje svađu, dramu i loše ponašanje i tvrde da parovi na ovaj način izbjegavaju pronalaženje rješenje za određeni problem i okreću se suprotnom iskustvu (zadovoljstvu) u vidu seksa. Ovaj tip seksa nije pravi pokazatelj intimnosti i može dovesti do usamljenosti i uvjerenja da se sve može popraviti seksom, što nije slučaj.

S druge strane, ako neslaganje rješavate komunikacijom, kompromisom i planovima za daljnji napredak veze, seks pomirenja može biti uzbudljiv i krajnje funkcionalan - poput nagrade za dobro obavljen posao.

L.B./izvor: Press Online via B92
foto: Freeimages

Još vijesti