Anja Z u Vijesti

Nikad kraja OVOJ godini? Snažan potres osjetio se diljem Hrvatske: 'Mislim da ovo ima veze sa zatvaranjem birtija'

Snažan potres jutros je pogodio Petrinju i okolicu Siska.

28. prosinca 2020 11:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Rano jutros u 6:28 sati potres je pogodio Petrinju i okolicu Siska, a osjetio se i u Zagrebu i šire. Kako su javili iz Seizmološke službe, magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, nakon kojeg su uslijedila još jedan oko 7:50 sati, magnitude 4,9.

Na području Petrinje i Siska zabilježena je materijalna šteta, a seizmolog Krešimir Kuk u jutarnjem razgovoru za Hrvatski radio pojasnio je da ta jačina potresa može izazvati štete, te upozorio građane da paze kod zgrada koje su pretrpjele oštećenja u Zagrebu u potresu u ožujku. 


...Potres nije poštedio ni studentske domove: Cvjetno i Sava bez struje, na Šari padali ormarići, popucali zidovi... FOTO...


...Nakon razornog potresa: U zagrebački studentski dom useljavaju oni koji su ostali bez krova nad glavom – studenti moraju van...


Nakon potresnog jutarnjeg alarma, mnogi su u komentarima putem društvenih mreža ponovno istakli kako jedva čekaju da se ova 2020.godina završi. Kako pišu, ovaj put 31. prosinca ne slavi se doček Nove godine, već odlazak aktualne.

Za vrijeme potresa u ožujku, uslijed proglašenja \'lockdowna\' veliki broj studenata već je napustilo svoje stanove i studentske sobe u Zagrebu. Sa obzirom na to da je trenutno blagdanska pauza i ovaj ponedjeljak manji broj studenata \'protreslo\' je u studentskoj sobi. Neki su se odmah prisjetili proljetnog jutra, te sličnosti u vremenu potresa.

"Veći mi je problem to što svaki put u pola 7 ujutro tresu, neka nađu normalno vrijeme a ne kada čovjek spava", napisao je jedan student u grupi Studentski dom Stjepan Radić \'Sava\' na Facebooku.

Nakon situacije u ožujku, teško je ne početi paničariti nakon što se ponovno tlo zatrese, a mnogi su sebi pokušali popraviti raspoloženje komentirajući s kolegama događaj. Svima nam je zajednička misao, da se nadamo da je ovo sve što će 2020. donijeti u preostalih nekoliko dana. Studenti su se čak i našalili na račun trenutne situacije u domu: "Dobro pa postoje požarne stepenice pa (ne)možeš van", jedan je od komentara, a drugi dodaju kako je za sve krivo zatvaranje birtija.

Ekipa s Cvjetnog ima \'dodatne strahove\'


Nakon potresa u ožujku i prouzrokovane štete brojni građani su ostali bez krova nad glavom, te im je izvanredno bio omogućen smještaj u SD-u \'Cvjetno naselje\', zbog čega su tad studenti preseljeni u dom \'Stjepan Radić\'. Nakon jutrašnjeg ponovno podrhtavanja, slične misli prošle su studentima \'Cvjetnog naselja\' kroz glavu.


...\'Izbačeni kao smeće\' ili ipak ne? Potez koji je podijelio javnost: Evo koliko je studenata izašlo, a žrtava potresa ušlo u dom na Cvjetnom...


foto: ekipa s Cvjetnog @Facebook


Na sreću, prema dosadašnjim prikupljenim informacijama ni u Sisku ni u Zagrebu, nije bilo velike štete kao u ožujku, te se nadamo da će građani i studenti u domovima, moći mirnije spavati ili pokušavati.

"Vadite vreće i sami spremajte stvari", našalili su se studenti, a s obzirom na čitav stres u ovoj godini, crni humor je dobar lijek koji nam ostaje.






Još vijesti