Mojfaks.hr u Vijesti

Nova dekanica Pravnog fakulteta nominirana za homofobkinju desetljeća

Dubravka Hrabar prije nekoliko dana izabrana je na mjesto dekanice Pravnog fakulteta u Zagrebu. Hrabar, predstojnica Katedre za obiteljsko pravo, na poziciju će stupiti početkom listopada, kada istječe mandat aktualnog dekana Hrvoja Sikirića.

4. lipnja 2015 00:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na čelo prestižnog hrvatskog fakulteta tako dolazi žena zbog koje je Pravnom fakultetu prošle godine izrečena nepravomoćna presuda jer nije zaštitio aktualnu pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić od mobbinga Dubravke Hrabar. Prema nepravomoćnoj presudi, fakultet je Milas Klarić dužan isplatiti 200.000 kuna odštete jer je nije zaštitio od zlostavljanja na radnom mjestu od strane Hrabar. Presuda je kasnije ukinuta, a Pravni fakultet bio je dužan platiti 80.000 kuna troškova.


Hrabar se istaknula i kao aktivna članica udruge "U ime obitelji" Željke Markić. Tako je u travnju ove godine Hrabar na donatorskoj večeri udruge održala i govor kojim je podržala nastojanja Markić.


Dubravku Hrabar Zagreb Pride je još u 2011. godini nominirao za homofobkinju desetljeća. Nezavidnu titulu zaslužila je, po mnogima, zbog predvođenja borbe protiv uvođenja Zakona o istospolnim zajednicama. Hrabar je, zajedno s udrugom Željke Markić, Ustavnom sudu podnijela zahtjev za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona.


U konačnici je titula homofobkinje desetljeća pripala aktualnoj europarlamentarki Marijani Petir.


U 2005. godini Vlada Ive Sanadera dodijelila je Hrabar nagradu za životno djelo "Nagrada za promicanje prava djeteta", a javnoj pozornosti je izložena kao entuzijastična zagovornica referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca.


Više pročitajte ovdje.


L.B./izvor: Indeks.hr

Foto: arhiva

Još vijesti