Mojfaks.hr u Vijesti

Život u legendarnom studentskom domu u Splitu uskoro će moći iskusiti 465 studenata više

Bespovratna sredstva iz EU fondova dodijeljena su splitskom studentskom domu Bruno Bušić kako bi se napravila kompletna obnova i rekonstrukcija. To znači da će se osigurati smještaj za preko 450 studenata koji će imati novi sustav grijanja, hlađenja, rasvjete, a bit će prilagođeniji studentima s invaliditetom.

1. veljače 2018 11:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Rekonstrukcija studentskog doma Bruno Bušić" održano je u srijedu, 31. siječnja, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, stoji na službenim stranicama Sveučilišta u Splitu.


Izvor: scst.unist.hr

Ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislavom Petricom i prof. dr. sc. Brankom Matulićem, prorektorom za kvalitetu, kulturu i umjetnost Sveučilišta u Splitu. Bespovratna sredstva po ugovoru iznose 32 550 000 kuna.

Projektom rekonstrukcije namjerava se osigurati 174 smještajne jedinice, za 465 osoba, od čega 121 trokrevetnih soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Uz rekonstrukciju-nadogradnju jednog kata (četvrti kat), rekonstrukcija Doma obuhvaća kompletno uređenje postojećih prostora, potpunu zamjenu postojećih sustava grijanja i hlađenja, uključivo izvedbu sustava pripreme tople vode pomoću sustava sunčevih kolektora na krovu zgrade, zatim zamjenu sustava elektroinstalacija uz potpunu zamjenu rasvjetnih tijela LED učinkovitom rasvjetom, kao i radove na kompletnom pročelju kako bi se povećala toplinska izolacija tj. smanjio gubitak topline.


S obnovom doma, Split će moći primiti i više studenata... izvor: Pixabay

Rekonstrukcijom je predviđeno uvođenje lifta za osobe sa smanjenom pokretljivosti. Također, uredit će se i malonogometno i košarkaško igralište te urbana oprema za odmor i rekreaciju u zelenilu.

Ivana Petrić
izvor: Sveučilište u Splitu
foto: unist.hr

Još vijesti