Mojfaks.hr u Vijesti

Novosti iz ZET-a: Stiže nova karta po novoj cijeni, vrijedit će duže, ali se neće kupovati kod vozača

Studenti koji ne putuju često tramvajem zasigurno niti nemaju pokaz pa za povremene vožnje tramvajem trebaju kupiti kartu. Ovih dana gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, više je puta zbunjivao građane oko toga koliko će 'nove' karte koštati i trajati, no sada je stiglo službeno priopćenje. Naime, uvode se karte od 7 kuna.

20. lipnja 2018 14:55
 Novosti iz ZET-a: Stiže nova karta po novoj cijeni, vrijedit će duže, ali se neće kupovati kod vozača

Novosti iz ZET-a: Stiže nova karta po novoj cijeni, vrijedit će duže, ali se neće kupovati kod vozača Foto: MojFaks

ZET od 1. srpnja uvodi novosti za svoje putnike među kojima su između ostaloga i studenti. Kako piše na internetskim stranicama Zagrebačkog električnog tramvaja, s prvim danom mjeseca srpnja, u prodaju će biti puštena i potpuna nova pojedinačna vozna karta s valjanošću od 60 minuta i cijenom od 7 kuna, kojom se može putovati u jednoj tarifnoj zoni.

Izvor: Pixabay

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Iz ZET-a napominju kako će  prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna.

...\'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu\': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


...Moraš li doista pokazati osobnu iskaznicu? Razbijamo sve mitove vezane uz ovlasti kontrolora ZET-a...

 
U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone.

Izvor: Shutterstock

Vrijeme će pokazati kako će putnici reagirati na ovu novost, a detalje o novim kartama i o naplati uspinjače pročitajte na službenoj stranici ZET-a.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti