Mojfaks.hr u Vijesti

Od ovog tjedna možete produljiti postojeće ili izraditi nove kartice za ZET prijevoz

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja su izvijestili da od utorka, 16. kolovoza započinje s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2016.2017.

19. kolovoza 2016 15:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju, uz ovjereni Zahtjev ZET-a, produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a. Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

>> Provjeri još... Važna obavijest za sve studente kojima 22.8. počinje 2. ljetni ispitni rok

Tijekom mjeseca kolovoza za produljenje statusa ili izradu nove kartice potrebno je ispuniti i ovjeriti zahtjev za izdavanje ZET kartice, a studenti trebaju donijeti i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine te osobnu iskaznicu. Za izradu nove kartice treba priložiti i fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm, a izrada se naplaćuje 30 kuna. U najkraćem roku kartica će, nakon izrade, biti dostavljena na kućnu adresu ili prodajno mjesto, ovisno o želji putnika.

ZET će i ove godine, početkom rujna, omogućiti  znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz! Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama biti omogućeno i na svim kioscima Tiska i iNovina.

Ako je vaše ime u sustavu - ne trebate ovjeravati dokumente u referadi!


Zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK) polaznici onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu, moći će produljiti profil na postojećoj karti bez prethodnog ovjeravanja bilo kakvih dokumenata u tajništvima obrazovnih institucija.

Ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, također će trebati predati ovjeren Zahtjev ZET-a,  jer prijevoznik  preuzima postojeće podatke iz elektroničkih baza (e-Matica i ISAK).

Napominjemo, kako se svi zahtjevi za izradu novih pretplatnih karata ili produljenje statusa na postojećim, mogu predati, isključivo na prodajnim mjestima ZET-a!

Podsjetimo, produljenje korisničkog profila u skladu s tekućom školskom i akademskom godinom preduvjet je za kupnju pretplatnog kupona po povlaštenoj cijeni.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada.

Foto: Arhiva

Još vijesti