Mojfaks.hr u Vijesti

Odustali od 'papira': ugledna tvrtka zapošljava i one bez diplome

Izdavačka kuća Penguin Random House (PRH) UK povukla je iznenađujući potez: iz oglasa za zapošljavanje i selekcijskih procesa prilikom intervjuiranja kandidata izbacili su dosad važan preduvjet – sveučilišnu diplomu.

20. Siječnja 2016 13:50
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Umjesto na diplomu, odlučili su svakom kandidatu dati priliku da demonstrira svoj potencijal, bez obzira na formalno obrazovanje.

"Kako bismo objavljivali najbolje knjige koje se sviđaju čitateljima diljem svijeta, moramo imati zaposlenike različitih profila koji zaista predstavljaju društvo današnjice", izjavili su iz ove ugledne kompanije. "Jednostavno, ako ste talentirani i imate potencijala – želimo da nam se javite."

Naglasili su da su osobe sa završenim fakultetima još uvijek dobrodošle, ali i također to da diploma više neće biti preduvjet za prijavu na natječaje za zapošljavanje u toj izdavačkoj kući, dokle god su kandidati "kreativni, snažni i imaju dobre ideje."

Također su dodali da su u novopokrenutom programu zapripravnike, osobe bez diplome u prosjeku prolazile jednako dobro na testiranju kao i one s diplomom. Unatoč tome, postoje i dalje poslovi u kompaniji koje će moći obavljati isključivo visokoobrazovane osobe.

L.B./izvor: Independent
foto: mcluhangalaxy.wordpress.com

Još vijesti