Mojfaks.hr u Vijesti

One su napustile Hrvatsku i ne planiraju se vratiti!

Mnogo mladih, u nedostatku posla, odlučuje potražiti svoje mjesto pod suncem izvan granica lijepe naše. To su učinile i ove djevojke. A kako se snalaze vani?

4. travnja 2014 11:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

\'Nakon četiri godine kišne i hladne Irske, gdje sam radila u marketingu, Dubai je baš ono što mi je trebalo\' priča Zagrepčanka Dunja Lugarić (27), koja se u Ujedinjene Arapske Emirate preselila prije nešto više od godinu dana, kad je dobila posao stjuardese u jednoj od najvećih svjetskih aviokompanija, Emiratesu piše 24sata.

\'Preseljenje je zapravo došlo prirodno. Došlo je do zasićenja i kraja priče u Irskoj, to čovjek jednostavno osjeti, i bilo je vrijeme da ‘dignem sidro\'.

A što joj nedostaje?


Ono što mi najviše nedostaje jest ići vikendom s kave na kavu, sjediti na Cvjetnom ili u Velvetu i razglabati o svemu i svačemu, ako treba i pet sati. U Zagreb dolazim dva puta na godinu, na tjedan dana, i tada vrijeme provodim s tatom, bratom, širom obitelji i prijateljima koji su to već godinama i koje volim kao da su mi obitelj. To me napuni pozitivnom energijom, ljubavlju i da mi više snage nego da sam tjedan dana bila na nekoj superegzotičnoj destinaciji - kaže mlada Zagrepčanka i dodaje da se njezin život u inozemstvu nastavlja do daljnjega.

Još je jedna mlada Zagrepčanka, PR stručnjakinja Katarina Štimac (29) nakon školovanja i rada u SAD-u, te nekoliko godina karijere u Zagrebu, još jednom otišla u inozemstvo; ovaj put odlučila je živjeti na relaciji Barcelona – Budimpešta.

\'U Barceloni se osjećam više doma, tu mi živi dečko, tu živimo više obiteljskim životom pa sam naučila i kuhati, a klima i kulturna ponuda grada su fantastični. Španjolska je trenutačno definitivno prednost jer mi i privatno i poslovno sve više odgovara biti ovdje. Planiram živjeti u inozemstvu još dulje, vjerojatno ću se tek u mirovini vratiti u Hrvatsku, ili nešto prije ako će se raditi o jako primamljivoj poslovnoj ponudi, što nije baš realno s obzirom na to u kakvom je stanju, nažalost, hrvatska ekonomija, a tržište je također vrlo malo. U svakom slučaju, namjeravam svaki godišnji odmor provesti u Hrvatskoj\' kaže Katarina.

Izvor: 24 sata
Foto: Privatni album
I.N.

Još vijesti