Mojfaks.hr u Vijesti

Oni su se istaknuli u moru prijava – ovo su najkreativniji životopisi!

U duhu engleskog jezika, nezaposlenima se često kaže 'get a foot into the door', a jedna kandidatkinja je to shvatila doslovno – poslodavcima je uz životopis poslala cipelu!

26. Siječnja 2015 12:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako neobičnim i originalnim životopisima možete privući pozornost potencijalnih poslodavaca, stručnjaci iz područja ljudskih resursa upozoravaju da budete umjereni i oprezni kako vaša prijava ne bi djelovala \'neprimjereno i iritantno\'.

32-godišnji grafički dizajner Colm O\'Connor smislio je savršen način predstavljanja studiju u kojem se želio zaposliti; izradio je kutiju koja odražava osobnost potencijalnog poslodavca, a istovremeno sadržava podatke iz njegovog životopisa. Iako nije uspio dobiti posao, mnogi koji su odlučili isprobati drugačiji i kreativniji pristup su bili uspješni.



Životopis ispisan na stranicama kutije za žitarice donio je posao Victoru Rodriguezu u samo nekoliko dana! Iskustvo rada u nutricionizmu podijeljeno na kutiji žitarica oduševilo je njegovog poslodavca.



Grafička dizajnerica Sock Ying Wong  iz Singapura svojom prijavom za posao oduševila je poslodavce, ali i društvene mreže – životopis u obliku kutije prve pomoći, gdje su njene kvalifikacije i radno iskustvo opisani na bočicama lijekova i ostalim paketićima koji se nalaze u kutiji, postao je popularan na društvenim mrežama te joj osigurao nekoliko ponuda za posao.



U moru zamolbi za posao teško se istaknuti, stoga je i jedan Hrvat svojedobno odlučio iskušati svoju sreću na originalan način. Karlovčanin Aleks Tatalović snimio je video koji se brzo proširio regionalnim portalima i društvenim mrežama te mu osigurao radno mjesto.



Foto/Izvor: DailyMail.co.uk
I.N.

Još vijesti