L.B. u Vijesti

Online ipak nije tako loše? Više od pola studenata ovog hrvatskog sveučilišta najradije bi studiralo 'na daljinu'

Od gotovo 1000 odgovora, polovina je ipak za online nastavu.

20. prosinca 2021 16:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli proveo je anketu o kvaliteti nastave za vrijeme pandemije među studentima. U anketi je prikupljeno 929 odgovora, što čini otprilike 30 posto studentske populacije ovog sveučilišta.


>>>Ove godine brucošima još i gore: Trećina novoupisanih studenata bori se s depresijom i tjeskobom<<<


Na pitanje o obliku nastave kojeg preferiraju, 6,7 posto studenata odgovorilo je da im je svejedno. 14,6 posto studenata preferira nastavu u hibridnom obliku, a 25,4 posto studenata preferira nastavu uživo.

Čak 53,3 posto studenata najradije bi imalo nastavu u potpunosti online.



Što se tiče zadovoljstva kvalitetom nastave, najviše studenata, odnosno njih 29,28 posto dalo je ocjenu 3 (u rasponu od 1 do 5). Većina studenata, njih 34,55 posto je ocjenom 1 izrazilo kako se uopće ne osjeća ugroženo na nastavi, a potpuno ugroženima se osjeća 24,43 posto studentske populacije koji su svoje slaganje izrazili ocjenom 5.


>>>Veliki povratak online nastave: I ovo sveučilište prelazi 'na daljinu'! Evo što se mijenja od 15.11. i na kojim fakultetima<<<


Prema anketi, većina studenata, odnosno njih 43,06 posto je ocjenom 5 izrazilo kako u potpunosti drži da se njihovo zadovoljstvo studiranja smanjuje zbog neprestanih izmjena u načinu izvođenja nastave.

Još vijesti